Κορωνοϊός: οι Γερμανοί στηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης, ανησυχούν για την οικονομία

13
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ξεκινά κλινική δοκιμή για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και αυξάνεται η παραγωγή μασκών

Ικανοποιημένη δηλώνει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση την υγειονομική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του infratest dimap που διενεργήθηκε για λογαριασμό του καναλιού ARD.

Μεγαλύτερα ποσοστά ικανοποίησης σημειώνονται στους ψηφοφόρους των κομμάτων του Μεγάλου Συνασπισμού -Ένωση Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (88%), Σοσιαλδημοκράτες (85%), αλλά και στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων: των Πρασίνων με ποσοστό 80%, των Φιλελευθέρων και της Αριστεράς με 72%. Μοναδική παραφωνία οι ψηφοφόροι της Εναλλακτικής για τη Γερμανία: ικανοποιημένο δηλώνει μόνο το 39%.

Πάντως, οι γερμανοί πολίτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία και ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν υιοθετηθεί. Σοσιαλδημοκράτες (99%), Πράσινοι (98%), Ένωση Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (96%), Φιλελεύθεροι (94%), Η Αριστερά (84%) και Εναλλακτική για τη Γερμανία (83%).

Ανησυχία φαίνεται να προκαλούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Το 75% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ανησυχεί από αρκετά έως πολύ ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η γερμανική οικονομία, ενώ το 34% των ερωτηθέντων ανησυχεί ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η προσωπική τους οικονομική κατάσταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών η ύφεση στη Γερμανία για το 2020 θα μπορούσε να ξεπεράσει το 5%.

Διαβάστε επίσης:  Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση στο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας του πρωθυπουργού

Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: η χρήση μάσκας δεν προστατεύει αυτόν που τη φορά

“Οι μάσκες δεν παρέχουν καμία προστασία σε εκείνους που τις φορούν, αλλά είναι χρήσιμες ώστε οι ασθενείς να μη μεταδώσουν τον κορονοϊό σε άλλους”, διευκρίνισε ο Λόταρ Βίλερ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ομοσπονδιακής υπηρεσίας για τον έλεγχο και την πρόληψη των ασθενειών στη Γερμανία, στη σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Στη Γερμανία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τις 81.700, ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Περισσότεροι από 2.300 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη Γερμανία.

Σε 40.000 από 28.000 έχουν αυξηθεί οι κλίνες σε ΜΕΘ στα γερμανικά νοσοκομεία. Εξ αυτών εκτιμάται ότι 15.000 έως 20.000 είναι διαθέσιμες.