Κορωνοϊός: Στα 13 τα νέα κρούσματα – Στα 150 τα θύματα

9
Τσιόδρας: 2 νέους θανάτους και 3 νέα κρούσματα

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου, είναι 13 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.691, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Από τα 13 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα έξι βρέθηκαν σε χώρους συναθροίσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 32 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 85 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 150. Ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κορωνοϊό ο οποίος τελικά προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Διαβάστε επίσης:  Δήμος Αθηναίων: Επιταχύνει τις διαδικασίες κατεδάφισης εγκαταλελειμμένων κτιρίων

Πριν από τον κ. Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και μίλησε για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

«Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, εκτός από σπουδαίος επιστήμονας με πρωτοποριακό για την εποχή του έργο και πολιτικός άφησε το αποτύπωμά του και στον χώρο της υγείας, υπηρετώντας με πίστη και με υπευθυνότητα το υπουργείο Υγείας και αφήνοντας το αποτύπωμά του σε σημαντικά έργα στον χώρο της υγείας, όπως είναι η λειτουργία των καρδιολογικών κλινικών στη χώρα», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.