Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
27.4 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Σεπτεμβρίου διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική…

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1932.... Στην Ελλάδα, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική, που οδηγούν σε ουσιαστική ισοπαλία των δύο μεγάλων κομμάτων, του Λαϊκού και των...

Κορωνοϊός: Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση εμβολίου

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση εμβολίου και αρχικά θα είναι ανοικτή για μεταμοσχευμένους ασθενείς, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και άτομα με χρόνια προβλήματα που προκαλούν ανοσοανεπάρκεια.

Αυτό ανακοίνωσε ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους προσθέτοντας ότι τα άτομα που δικαιούνται να εμβολιαστούν για 3η φορά θα λάβουν sms υπενθύμισης προκειμένου να κλείσουν εγκαίρως το ραντεβού τους.
Στη συνέχεια και ανάλογα με τις συστάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών θα εμβολιαστούν με την 3η δόση, τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και όσοι είναι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Θεοδωρίδου: Η επάρκεια των εμβολίων και η ετοιμότητα του συστήματος θα βοηθήσει το σχέδιο

Όπως είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μάρια Θεοδωρίδου «θα ακολουθήσουν επαγγελματίες με αυξημένη έκθεση στον ιό και ασθενείς με άλλα χρόνια νοσήματα. Η επάρκεια των εμβολίων και η ετοιμότητα του συστήματος θα βοηθήσει το σχέδιο», πρόσθεσε.

Στόχος, είπε, είναι να δοθεί η 3η δόση σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον πρωτογενή εμβολιασμό, καθώς και σε άτομα που λόγω της χρονικής απόστασης από τις πρώτες δόσεις χρειάζεται ανανέωση του επιπέδου των αντισωμάτων τους.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής αναφερόμενη στους εμβολιασμούς των παιδιών και εφήβων άνω των 12 ετών, σημείωσε ότι παρατηρείται ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στα ανεμβολίαστα παιδιά, πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία.

Ο εμβολιασμός των παιδιών

Η κα. Θεοδωρίδου απαντώντας σε προβληματισμούς για τον εμβολιασμό των παιδιών και αν αυτός γίνεται για την προστασία των ενήλικων, επεσήμανε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το εμβόλιο χορηγείται στα παιδιά:

– για την ατομική τους προστασία
– τη ωράκιση των παιδιών για το σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες
– τη μείωση της διασποράς ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα άτομα
– τη μείωση των πιθανοτήτων δημιουργίας νέων μεταλλάξεων

«Οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά σε σχέση με τους εμβολιασμένους», είπε χαρακτηριστικά.

Η πανδημία μείωσε τις γεννήσεις

Η ανάγκη εμβολιασμού των εγκύων

Παράλληλα, η κ. Θεοδωρίδου μίλησε για την ανάγκη εμβολιασμού των εγκύων και αναφέρθηκε σε σχετικές μελέτες που αναδεικνύουν την ασφάλεια των εμβολίων κατά τη διάρκεια της κύησης.

“Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπαγορεύει τον εμβολιασμό των εγκύων. Από την αρχή της πανδημίας, 29 έγκυες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 25 μέσα στο 2021. Δύο έχουν καταλήξει”, τόνισε.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, πρέπει να γίνεται κανονικά ο εμβολιασμούς των εγκύων, όπως υπαγορεύουν οι διεθνείς επιστημονικές μελέτες, όπως αυτή του CDC.

Από την πλευρά του ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως σήμερα αναμένεται να γίνουν 29.000 εμβολιασμοί, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 5.780.000 πολίτες (το 55% του γενικού πληθυσμού και το 64,2% του ενήλικου πληθυσμού).

«Θα ξεκινήσουμε με αναμνηστική δόση του εμβολίου με τους ανασοκατασταλμένους και για τους 285.000 πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου», ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στο περιστατικό με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας είπε προσθέτοντας τα εξής:

«Μιλάμε για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων που φέρεται να έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ δεν έχουν εμβολιαστεί από εσκεμμένες ενέργειες συγκεκριμένου ατόμου. Παράλληλα, εξετάζεται η συμμετοχή κι άλλων ατόμων στη διαδικασία αυτή. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένη ενέργεια εικονικών εμβολιασμών».

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, «υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας στην Επιχείρηση “Ελευθερία” που καθιστούν δύσκολη έως εξαιρετικά δύσκολη την καταχώρηση εμβολιασμού που δεν έχει γίνει. Είναι μια έκνομη διοικητική πράξη αυτή που συνέβη, η οποία επισύρει ποινικές αλλά και διοικητικές ευθύνες, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει περαιτέρω αυστηροποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου».

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε και τα ποσοστά εμβολιασμού σε παιδιά και εφήβους:

-Στις ηλικίες 18 έως 24 ετών: Έχει εμβολιαστεί το 45,4% και με τα ραντεβού το ποσοστό θα φτάσει στο 47%.
-Στις ηλικίες 15 έως 17 ετών: Έχει εμβολιαστεί το 20% και με τα ραντεβού το ποσοστό θα φτάσει στο 23,1% (74.000 έφηβοι).
-Στις ηλικίες 12 έως 14 ετών: Έχει εμβολιαστεί το 9,6% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 11,5% (36.500 παιδιά).

Σε ότι αφορά τους υγειονομικούς, τόνισε πως η εικόνα είναι δυναμική και το ποσοστό κάλυψης αυξάνεται. “Υπάρχουν μονάδες που ήταν στο 42% και τώρα είναι στο 90% και πάνω”, είπε χαρακτηριστικά

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ορεστιάδα: Πέθανε από κορωνοϊό ανεμβολίαστος δημοτικός υπάλληλος

Ο 51χρονος δημοτικός υπάλληλος στην Ορεστιάδα, πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του μέχρι την τελευταία ημέρα. Τα ξημερώματα ένοιωσε έντονη δύσπνοια, κλήθηκε το ασθενοφόρο του...

Τι θα γίνει με την αλλαγή ώρας τον Οκτώβριο

Το 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της κατάργησης των εποχιακών αλλαγών ώρας, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία το 2021. Το 2021 έφτασε προφανώς, αλλά οι διαφωνίες...

Κρήτη: Πλοίο με 150 μετανάστες από το Αφγανιστάν στην Παλαιοχώρα

Μια ομάδα πέντε ατόμων από τους 150 μετανάστες που μεταφέρθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Παλαιόχωρα, στην Κρήτη κατέβηκε στη στεριά. Σύμφωνα με πληροφορίες του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Οσίων Ευφροσύνης και Παφνουτίου. Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα,...

Καιρός: Επιστρέφουν τα 30άρια

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι...

Πάτρα: Στο νοσοκομείο 15χρονος – Τον δάγκωσε φίδι

Συναγερμός σήμανε χθες στην Πάτρα καθώς φίδι δάγκωσε ένα 15χρονο αγόρι. Το περιστατικό έγινε στη Χαλανδρίτσα, μια ημιορεινή κωμόπολη του νομού Αχαΐας, η οποία απέχει...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, βουλευτικές εκλογές, 1932,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Σεπτεμβρίου διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική…

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1932.... Στην Ελλάδα, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική, που οδηγούν σε ουσιαστική ισοπαλία των δύο μεγάλων κομμάτων, του Λαϊκού και των...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κορωνοϊός: 1.853 νέα κρούσματα – 16 θάνατοι – 333 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι...

Ορεστιάδα: Πέθανε από κορωνοϊό ανεμβολίαστος δημοτικός υπάλληλος

Ο 51χρονος δημοτικός υπάλληλος στην Ορεστιάδα, πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του μέχρι την τελευταία...

Κορωνοϊός: 2.046 κρούσματα, 33 θάνατοι, 331 διασωληνωμένοι

Αργά αλλά σταθερά υποχωρεί μέρα με την ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοιού. Ο ΕΟΔΥ...

Κορωνοϊός: 2.125 κρούσματα – 31 θάνατοι – 331 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 2.125 κρούσματα κορωνοιού. Μέσα σε μία ημέρα έχασαν τη ζωή...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή