Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Κορωνοϊός: Στους 26 οι νεκροί – 892 τα κρούσματα

Στους 26 οι νεκροί από στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό να ανέρχεται σε 892.

57 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 54 εξ αυτών διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, με υποκείμενα νοσήματα.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για όσους νοσηλεύονται. Περιλαμβάνεται ειδική προληπτική αγωγή, αντιπηκτική αγωγή.

«Δεν καταγράφεται επιθετική πορεία της νόσου» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μελέτη σύμφωνα με την οποία ο COVID-19 θα απλωθεί σε ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Χουμπέι της Κίνας. «Δέκα φορές ανέβηκε ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου μέσα σε 14 μέρες» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Πρέπει να συνεχίσουμε με την καλή ανησυχία. Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Αν τα μέτρ αρθούν θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα», τόνισε.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη γρίπη λέγοντας πως βρίσκεται στο τέλος της.

«Σήμερα δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού, παραμένουμε σε κατάσταση επαγρύπνησης. Σας παρακαλώ να τηρούμε τα μέτρα αποστασιοποίησης», κατέληξε.

Χαρδαλιάς: Παρακολουθούμε κάθε 12 ώρες τα δεδομένα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως καθημερινά παρακολουθούνται τα δεδομένα και ανά δωδεκάωρο τρέχουν μοντέλα ανάλογα με την περιοχή στα οποία γίνεται πρόβλεψη των κρουσμάτων του COVID-19.

«Επαναλαμβάνω πως τα SMS είναι χωρίς χρέωση και δεν διατηρούνται δεδομένα. Είναι σε λειτουργία η πύλη gov.gr και πλέον μπορούν να διεκπαιρεώνονται διαδικασίες. Πάνω από 50 επιχειρήσεις και φορείς προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, βιβλία, ταινίες κτλπ στο digitalsolidarity.gov.gr» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Πάνω από 70.000 συμπολίτες μας γράφτηκαν εθελοντές. Συνολικά 5.824 συμπολίτες μας βρίσκονται σε κατ΄ οίκον καραντίνα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε όσους ήρθαν από το εξωτερικό και τις επαφές τους να παραμείνουν σε καραντίνα διότι οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα, αν μείνουμε σπίτι, θα αφήσουμε σε λίγες εβδομάδες πίσω μας τον εφιάλτη. Η προσπάθεια συνεχίζεται», είπε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες...

Μόσχα: Τρομοκρατική επίθεση – 143 οι νεκροί

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο...

Οι τρεις ημέρες που συγκλόνισαν τη Μόσχα

Μνήμες του μακελειού του 2002 ξυπνά η σημερινή επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, δεκάδες...

Μόσχα: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 40 ανθρώπους και έκαψαν κτίρια – Δεκάδες οι τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στις ρωσικές Αρχές μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και εκρήξεις στον...