Κορωνοϊός: Στους 50 οι νεκροί και 1.415 τα κρούσματα – Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη

22
Τσιόδρας: 2 νέους θανάτους και 3 νέα κρούσματα

Στους 50 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα νέα κρούσματα είναι 81 και έχουν ανιχνευθεί 20 κρούσματα σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου. Ο συνολικός αριθμός είναι 1.415.

Επίσης 90 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Έξι άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

«Η επιστημονική αλήθεια δεν μπορεί 100% να τεκμηριωθεί» είπε για τη χρήση προστατευτικών μασκών και τόνισε ότι τις έχουν ανάγκη στα νοσοκομεία, οι άρρωστοι.

«Αν είχαμε περισσότερους θανάτους θα είχαν καταγραφεί. Η καταγραφή των θανάτων γίνεται από τα ληξιαρχεία» επεσήμανε.

Στην Επιτροπή Εμπειρογνωμωνων εκδόθηκαν ειδικές οδηγίες για βρέφη, παιδιά και εφήβους με ύποπτα συμπτώματα είτε επιβεβαιωμένα.

Ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε ονομαστικά ασθενείς που επισκέφτηκε σήμερα σε νοσοκομεία. «Μας δίνουν όλους κουράγιο να συνεχίσουμε, ευχαριστώ», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:  ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 118 νέοι θάνατοι, 36.793 συνολικά οι νεκροί

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Πέλλα

Σε καραντίνα μπαίνει η κοινότητα Φούστανη στην Πέλλα, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφέρθηκε σε όσους λένε πως έχει αυστηρό ύφος: «Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μένει στο σπίτι, κάποιοι λίγοι συμπολίτες μας αδιαφορούν. Και ναι η αυστηρότητά μας είναι γι αυτούς τους συμπολίτες μας. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν αλλά κάνουμε τεράστια προσπάθεια και θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα. Προειδοποιούμε τους αδιάφορους ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους που υπονομεύει την προσπάθεια των πολλών. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν. Γι αυτό το διακύβευμα δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω».