Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Κορωνοϊός: Τα δύο σενάρια για τα νέα μέτρα – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

“Μάχη” για να σωθεί… η Πρωτοχρονιά φαίνεται πως δίνει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση, αφού η κατάσταση στη χώρα μας με την αύξηση των κρουσμάτων, την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και τις προβλέψεις των επιστημόνων για… 20.000 κρούσματα ως τα τέλη Ιανουαρίου, δημιουργούν μια μεγάλη «βόμβα», η οποία δεν αποκλείεται να σκάσει μετά τις γιορτές.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και οριακή κι αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος τις τελευταίες ώρες «φούντωσε» το σενάριο των νέων μέτρων ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά.

Υπό αυτό το πρίσμα και με το βλέμμα στις προβλέψεις των ειδικών για το μέλλον της Όμικρον στην Ελλάδα οι πληροφορίες του MEGA θέλουν την κυβέρνηση να προσπαθεί να… σώσει και την επόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε τα νέα μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αποφασιστεί νωρίτερα.

Τούτων δοθέντων, αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως είθισται, θα επικοινωνήσει με την ομάδα των λοιμωξιολόγων, από την οποία ενημερώνεται εντατικά για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός θέλει να έχει μια πιο σαφή και πλήρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του MEGA αυτός είναι ο λόγος που δεν αναμένονται αύριο νέες ανακοινώσεις, αλλά κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη.

Τα δύο σενάρια για τη νυχτερινή διασκέδαση

Τα μέτρα, όποτε αυτά κι αν εφαρμοστούν, θα αφορούν τη διασκέδαση, για την οποία θα εξεταστούν δύο διαφορετικά σενάρια.

Από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι μέχρι στιγμή το καλύτερο σενάριο είναι να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ενώ χειρότερο να ανασταλεί εντελώς η λειτουργίας τους για κάποιες ημέρες. Στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο όλοι χώρους διασκέδασης να είναι μόνο καθήμενοι.

Κλειδωμένη πάντως θεωρείται και η αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας.

Οι ειδικοί αναμένεται να εστιάσουν:

  • Στα κέντρα διασκέδασης με μείωση του ωραρίου λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα.
  • Θα εξετάσουν τη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης μόνο για καθήμενους, είτε τον περιορισμό στην πληρότητα τους, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες στα γήπεδα εξετάζεται η πληρότητα μέχρι 30% ή καθολική απαγόρευση φιλάθλων, ενώ στο τραπέζι είναι και η τηλεργασία όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.
  • Ήπιες παρεμβάσεις και νέα μέτρα στη διασκέδαση προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημειώνοντας πως τα μέτρα -που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα- θα έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ημερών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κατώτατος μισθός: Θα διαμορφωθεί πάνω από τα 800 ευρώ – Ποια τα επικρατέστερα σενάρια

Μεθαύριο Τετάρτη 27 Mαρτίου ανακοινώνεται η τέταρτη διαδοχική αύξηση στον κατώτατο μισθό που πλέον θα ξεπερνάει...

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο του τριημέρου της 25ης Μαρτίου

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας, ισχύουν από σήμερα Παρασκευή...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με...

Καθαρά Δευτέρα: Σε ισχύ από σήμερα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας από σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 έως...