Κορωνοϊός: Τελειώνει η φάση 2 – Τι μέτρα περιλαμβάνουν οι φάσεις 3 – 4

87
Τσιόδρας: Ο ρόλος των τεστ θα είναι σημαντικός στην επόμενη ημέρα

Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα βρίσκονται στο τέλος της Φάσης 2.

Η Φάση 3 του επιχειρησιακού σχεδίου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ξεκινά με την πλήρωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Περιλαμβάνει τη διακοπή συναλλαγών του κοινού με δημόσιες υπηρεσίες, αναβολή προθεσμιών, ελεγχόμενη παροχή καυσίμων, ακόμη και μετακίνησης προς την εργασία και επιτρέπονται μόνο αυτές προς σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και γιατρούς.

Στη Φάση 4, όταν οι «κύκλοι αρχίζουν να τέμνονται», όλη η χώρα μπαίνει σε καραντίνα, με κινητά ακόμη και πλωτά νοσοκομεία και εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην τήρηση της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, κάτι που γίνεται πλέον σε Ιταλία και Ισπανία, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, τα οποία είναι αισιόδοξα πως η χώρα μας δεν θα φθάσει στην εφαρμογή του τελικού σχεδίου για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς οι πολίτες της έχουν πειθαρχήσει και τηρούν την απαιτούμενη στάση.

Διαβάστε επίσης:  ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Σάββατο ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης

Επίσης, στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μπαίνει σε καραντίνα, τα κέντρα συλλογής πληροφοριών μέσα σε ένα 24ωρο έχουν ιχνηλατήσει και περιορίσει όλες τις επαφές του, κάτι που καθυστέρησαν να κάνουν σε Ιταλία και Ισπανία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής