Κοτζιάς – Τσαβούσογλου συζήτησαν για τους οκτώ Τούρκους – Αύριο στις 12 μ.μ. στον Εισαγγελέα

28
Το απειλητικό μήνυμα για το Μακεδονικό στον Νίκο Κοτζιά

Το θέμα της έκδοσης των 8 στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το θέμα θα εξεταστεί με βάση τα όσα προβλέπονται από την σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται στη χώρα τους για παραβίαση της Συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου. Η Ολγα Γεροβασίλη επεσήμανε εξάλλου πως η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν η επιστροφή του στρατιωτικού ελικοπτέρου” με το οποίο οι 8 έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και έλαβαν άδεια να προσγειωθούν επικαλούμενοι μηχανική βλάβη.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με έμφαση στα εθνικά θέματα

Βέβαιος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έκδοση των Τούρκων πραξικοπηματιών μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών, εμφανίστηκε μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Τσαβούσογλου.

Σε βάρος των 8 πραξικοπηματιών, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στις 12 το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.