Κουτσούμπας: Οι ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κάνουν ότι και οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

17
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες κάθε υπόθεσης

Ό,τι έκαναν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα πρόθυμα εξαπτέρυγά τους, κάνει σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δήλωσε από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της προημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από το λεγόμενο «παλιό» παρά τις υποτιθέμενες διαχωριστικές γραμμές που έθετε προεκλογικά.

Καμία σικέ διαμάχη στη Βουλή δεν λύνει το θέμα της διαφθοράς, τόνισε ο ΓΓ, ο οποίος περαιτέρω σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί ούτε εξαίρεση ούτε ειδική περίπτωση στο ζήτημα της διαπλοκής κράτους – μονοπωλίου. Παρέθεσε δε σειρά παραδειγμάτων, περιλαμβανομένης της περίπτωσης του γερμανικού CDU, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών, Χελμουτ Κολ σε συνεργασία με τον νυν, Β. Σόιμπλε δέχτηκαν για λογαριασμό του κόμματος 2 εκ μάρκα από τον επιχειρηματία Σάιντερ.
Ως βασικό τομέα διαφθοράς ο κ. Κουτσούμπας εντόπισε το ζήτημα της φοροδιαφυγής, ακόμη και με τις πλάτες της ΔΟΥ όπως είπε.

Διαβάστε επίσης:  ΑΝΕΛ: Καμία διαφωνία στη συνεδρίαση της ΚΟ - Τι συζητήθηκε

Μιλώντας δε για διαφθορά αντιπαρέβαλε την ειδική μεταχείριση που όπως εκτιμά ο ΓΓ του ΚΚΕ απολαμβάνουν εφοπλιστές και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι την ώρα που μικρομεσαίοι επιχειρηματίες υποφέρουν.