Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Κούγιας: Η 21χρονη φοιτήτρια έμεινε στη θάλασσα αρκετή ώρα πριν πνιγεί

Την αποκάλυψη ότι η δολοφονημένη Ελένη Τοπαλούδη παρέμεινε στη θάλασσα για αρκετή ώρα πριν τελικά πνιγεί έκανε ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας μιλώντας το πρωί στον Σκάι.

Αυτό, είπε, προκύπτει από το γεγονός ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που η 21χρονη φοιτήτρια δέχτηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα από τον 19χρονο αλλοδαπό και τον 21χρονο μέχρι τον πνιγμό της είναι 8 ώρες.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούγιας, εφόσον ο θάνατος προήλθε από πνιγμό και όχι από τα χτυπήματα, οι κατηγορίες για φόνο βαρύνουν εκείνον ή εκείνους που την πέταξαν στη θάλασσα.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το περιστατικό δολοφονίας ενός σχιζοφρενούς παιδιού που απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του, από τον ίδιο τον πατέρα του. Ο πατέρας αρχικά πυροβόλησε τον γιο του και νομίζοντας ότι είναι νεκρός προσπάθησε να κάψει το πτώμα του με τη συνδρομή του αδερφού του. Κατά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε αιθάλη στους πνεύμονες, γεγονός που υπέδειξε ότι το θύμα ζούσε ακόμα κατά την καύση του.

Το δικαστήριο επέβαλε και στους δύο δράστες την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, στη συγκεκριμένη υπόθεση συντελούνται δύο εγκλήματα, αυτό του βιασμού και αυτό της ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού της Ελένης Τοπαλούδη, κατά την οποία η φοιτήτρια αντιστάθηκε και εν συνεχεία ο ένας την ακινητοποίησε κρατώντας της τα χέρια και ο άλλος της έδωσε τα φονικά χτυπήματα με το σίδερο.

Σημείωσε δε, ότι η επιστήμη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη δακτυλοσκόπηση και έτσι έγινε δυνατή η ταυτοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο σίδερο.

Αποτυπώματα του 19χρονου στο σίδερο που χτύπησαν την Ελένη Τοπαλούδη

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Ο 19χρονος θα μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών, όπου βρίσκεται και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του, για λόγους ασφαλείας μετά την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό του στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του 19χρονου στο σίδερο με το οποίο χτύπησαν στο κεφάλι την άτυχη κοπέλα, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό του δελτίο ο ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται επίσης ότι η εξέταση DNA δεν δείχνει να εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση.

Τι ισχυρίστηκαν στην ανακρίτρια οι κατηγορούμενοι

Οι δύο κατηγορούμενοι συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να καταφέρουν να αποφύγουν την έσχατη ποινή συνεχίζοντας να ρίχνουν το φταίξιμο ο ένας στον άλλον. Ενώπιον της ανακρίτριας και ο ένας απέναντι στον άλλον, δέχθηκαν «βροχή» ερωτήσεων, ενώ δεν τα βρήκαν σε κανένα σημείο, καθώς ο καθένας υποστήριζε και από μια διαφορετική εκδοχή το πώς εξελίχθηκε η μοιραία εκείνη νύχτα.

Αφού διαφώνησαν στους χρόνους της επίμαχης συνάντησης άρχισαν να περιγράφουν, από τη δική τους οπτική γωνία τα όσα έγιναν, μέσα σε ένα κλίμα εκρηκτικό με πολλούς καυγάδες.

Και οι δύο νεαροί έκαναν λόγο για ένα μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισαν σοβαρά στο λαιμό την 21χρονη Ελένη.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι κατά την ιατροδικαστική εξέταση, τα τραύματα αυτά δε βρέθηκαν. Σύμφωνα με την εκδοχή του 19χρονου, με αυτό το μαχαίρι την χτύπησε ο 21χρονος. Το αντίθετο ισχυρίζεται ωστόσο ο Ροδίτης κατηγορούμενος.

Ο 21χρονος είπε ότι πίστευε ότι θα την πάνε σε νοσοκομείο και για αυτό συνεργάστηκε. Σε ερώτηση της ανακρίτριας, γιατί δεν αντέδρασε όταν διαπίστωσε ότι η διαδρομή τους δεν είχε σχέση με το νοσοκομείο, εκείνος απάντησε: «Γιατί είμαι χαζός. Παίρνω κάποια φάρμακα και δεν καταλαβαίνω πολλές φορές».

Για το νοσοκομείο, πίστευε -όπως λέει- ότι ξεκίνησαν και ο 19χρονος. Τονίζει πως εκείνος καθόταν πίσω και όταν συνειδητοποίησε πως απομακρύνονται φώναξε στον 21χρονο φίλο του, χωρίς να πάρει απάντηση. Για το τι συνέβη όταν έφτασαν στον προορισμό τους, άρχισαν ξανά να αλληλοκατηγορούνται.

Ο 21χρονος ανέφερε: «Σε 7-8 λεπτά φτάσαμε στην παραλία. Του είπα ‘όχι έτσι’. Την πέταξε, εγώ δεν βοήθησα, φοβόμουν. Στην αρχή πήγε στα βράχια και την έσπρωξε μετά στον γκρεμό.

Ήταν ψυχρός και με απείλησε. Γυρίσαμε και πέταξε τα πράγματα. Δεν είδα τι έκανε, γύρισε μετά από λίγο και φύγαμε. Τις επόμενες ημέρες με είχε από κοντά. Μου είπε διάφορα. Αυτός τη σκότωσε.»

Ο 19χρονος, από την πλευρά του, φέρεται να είπε στην ανακρίτρια: «Είπαμε να την πάμε νοσοκομείο. Οδήγησε και εγώ έκατσα πίσω, η Ελένη μπροστά.

Κατάλαβα ότι δεν πάμε προς τη Ρόδο. Του χτύπησα το αμάξι από πίσω και του λέω ‘πού πας;’ Ξύπνησε μετά η Ελένη και έλεγε ‘θα σας πάω στην αστυνομία, θα σας βρει ο πατέρας μου’. ‘Θα το τελειώσω εδώ, θα με πάει φυλακή’, μου είπε ο φίλος μου.

Την έβγαλε μόνος του. Έκατσα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα. Δεν είχα δύναμη να αντιδράσω. Οταν γυρίσαμε σπίτι, μου είπε ‘καθάριζε’. Πετάξαμε τα πράγματα στην παραλία στο ίδιο σημείο. Μου είπε ότι θα με σκοτώσει όταν γυρνούσαμε στη Ρόδο. Επρεπε να θυσιάσω τη ζωή μου για να τη σώσω. Θα έχω μια ζωή τύψεις που δεν το έκανα.»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κούγιας: Ο Λαζόπουλος, με παρουσίαζε για χρόνια κοντό και ανήθικο. Μια “συγγνώμη” θα αρκούσε

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε από τα δικαστήρια σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε...

Κούγιας για Γιαλιά: Είναι μια χοντροκομμένη δολοφονία, που έκαναν οι ίδιοι που είχαν πρόβλημα μαζί του

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Παρασκευή ο Αλέξης Κούγιας, για...

Ο Κούγιας προειδοποιεί για την Πισπιρίγκου: Αν δεν αθωωθεί σε τελικό βαθμό θα σταματήσει τη δικηγορία

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, κατά της εισαγγελέως της...

Δίκη Πισπιρίγκου: Ξανά συνήγορος της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών ο Αλέξης Κούγιας

Διορίστηκε και τυπικά από το δικαστήριο, συνήγορος υπεράσπισης, της 35χρονης κατηγορούμενης στην υπόθεση της...