«Κραυγή αγωνίας» από τους εργαζόμενους στο MEGA

32
Mega, επίσκεψη, Τσίπρα, ΔΕΘ,

Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού MEGA ζητούν, με ανακοίνωσή τους, να δοθούν άμεσα απαντήσεις από τους μετόχους και τις τράπεζες για το μέλλον του σταθμού.

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι συνεχίζουν να εργάζονται παρότι δεν αμείβονται εδώ και αρκετές εβδομάδες και ζητούν να αποκατασταθεί η ομαλή εξόφληση της μισθοδοσίας και να τους δοθούν απαντήσεις από μετόχους και τράπεζες.

Το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο, καθώς μετά από αρκετές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τηλέτυπος ΑΕ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι μέτοχοι θα συμπράξουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του MEGA συνεχίζουν να εργάζονται, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση διαρκούς προσφοράς στην ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι δεν αμείβονται εδώ και αρκετές εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο επιδεικνύουν εμπράκτως την απόφασή τους να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού, παρά το γεγονός ότι έχει διακοπεί η χρηματοδότηση του MEGA, λόγω εμπλοκής μεταξύ των μετόχων και των τραπεζών. Ως αποτέλεσμα, οι τράπεζες δέσμευσαν τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του MEGA αναμένουν άμεσα απαντήσεις από τους μετόχους και τις τράπεζες, καθώς και να αποκαταστήσουν χωρίς καθυστέρηση την ομαλή εξόφληση της μισθοδοσίας, διευθετώντας και τις οφειλές που εκκρεμούν προς το σύνολο των εργαζομένων».