Κρήτη: Με βάρκες η μετακίνηση μετά την κακοκαιρία!

29

Κινδύνευσαν έντεκα συνολικά άτομα από τις πλημμύρες – Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν – Καταστροφές στο οδικό δίκτυο .

Ασύλληπτα είναι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο νομό Λασιθίου και ιδιαίτερα σε Σητεία και Ιεράπετρα εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τις περιοχές.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε… ποτάμια και μόνο ενώ οι αρχές έχουν επιστρατεύσει βάρκες προκειμένου να μπορούν να κινηθούν σε περίπτωση ανάγκης.


Η στάθμη του νερού στο Μακρύ Γιαλό ανέβηκε τόσο, ώστε οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και τον νερό έφτανε μέχρι το γόνατο για όσους δεν φοβήθηκαν να βγουν στο δρόμο.

Στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής σπίτια πλημμύρισαν, οι κάτοικοι ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια και αυτό που τους συνέστησαν είναι εφόσον υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τα νερά εισχώρησαν σε κατοικίες και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν ακόμα και μικρά παιδιά.

Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ έχει κληθεί ν’ αντιμετωπίσει τρεις περιπτώσεις απεγκλωβισμού συνολικά έντεκα ατόμων, μεταξύ αυτών παιδιά και ηλικιωμένοι.

Διαβάστε επίσης:  ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο Έλληνας ποιητής Άγγ. Σικελιανός που ζωντάνεψε την Δελφική Ιδέα

Η πιο δύσκολη περίπτωση ήταν στα Πιλαλήματα όταν τρεις ενήλικες και ένα παιδί ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά που έφταναν τα τρία μέτρα ύψους.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνουν ανθρώπους να διασχίζουν χωράφια για ν’ ανέβουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να γλιτώσουν από τα νερά.

Σε άλλο βίντεο, πάλι από την ίδια περιοχή, δείχνει έναν άνθρωπο να περπατάει στον πλημμυρισμένο δρόμο με τα νερά να φτάνουν μέχρι και τη μέση του και να κρατάει το κεφάλι του μην μπορώντας ν’ αντιληφθεί το πώς έχουν γίνει οι δρόμοι.

Την ίδια ώρα, στο δήμο Γόρτυνας «φούσκωσε» ο Γεροπόταμος και παρέσυρε αρκετά πρόβατα τα οποία πνίγηκαν ενώ στο δήμο Βιάννου παρασύρθηκαν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί.