Κρήτη: Πυρκαγιά στον Αγ. Νικόλαο

110
Συνελήφθη εμπρηστής στον Μαραθώνα

Μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε σε πολύ κοντινή απόσταση στον οικισμό Μαρδάτι, λίγο μετά τις 16:00, με αποτέλεσμα να τεθεί σε συναγερμό η πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 14 οχήματα με 32 πυροσβέστες, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά, η οποία χαρακτηρίζεται ως “δύσκολη περίπτωση” καίει κοντά στον οικισμό, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γιάννη Μαραγκάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr, έχει ήδη σηκωθεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο και πραγματοποιεί ρίψεις νερού, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις από το Ηράκλειο, καθώς και πεζοπόρο τμήμα της 3ης ΕΜΑΚ.

Διαβάστε επίσης:  ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 16-2-2020

Ο κ. Μαραγκάκης, ο οποίος μεταβαίνει αυτήν την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της φωτιάς. Τόνισε, επίσης, ότι όλος ο Νομός Λασιθίου έχει τεθεί σε Γενική Επιφυλακή ενώ σε Γενική Επιφυλακή έχει τεθεί μερικώς και ο Νομός Ηρακλείου.