Κρήτη: Συγκλονίζουν οι δυο ταυτόχρονες αυτοκτονίες! Τι συμβαίνει στο νησί

20

Συγκλονίζει η αυτοκτονία μαθητή στην Κρήτη! Ο 17χρονος μαθητής λίγο πριν στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στο πρόσωπό του κάθισε στο γραφείο του και πήρε ένα κόκκινο στυλό γράφοντας στην λευκή κόλλα από χαρτί τους λόγους για τους οποίους θα έδινε τέλος την ζωή του.

«Λυπάμαι γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω αλλά δεν μπορώ να ζήσω άλλο χωρίς την…», ήταν η αρχή του σημειώματος.

Η ερωτική απογοήτευση τον είχε φέρει στα όρια της απελπισίας ενώ στη συνέχεια του σημειώματος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα τον βασάνιζαν το τελευταίο διάστημα.

Ο άτυχος νεαρός μόλις ολοκλήρωσε το γράμμα πήρε το όπλο, το έβαλε κάτω από το πηγούνι του και πάτησε την σκανδάλη.

Άλλη μια αυτοκτονία στην Κρήτη
Ένας 52χρονος, οικοδόμος στο επάγγελμα αυτοκτόνησε χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Ο 52χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στη Νέα Αλικαρνασό από τους οικείους του

Η Κρήτη έχει την θλιβερή πρωτιά στον αριθμό θανάτων λόγω αυτοκτονίας, αναλογικά με τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Φεβρουαρίου

Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2015 στην Κρήτη έχουν χάσει τη ζωή τους επιλέγοντας την αυτοκτονία 29 άτομα.

Οι περισσότερες αυτοκτονίες 14, έχουν καταγραφεί στο Ηράκλειο και ακολουθούν τα Χανιά με 8, το Ρέθυμνο με 4 και το Λασίθι με 3. Από τους αυτόχειρες οι 27 ήταν άνδρες και οι 2 γυναίκες.

Ο μικρότερος σε ηλικία αυτόχειρας ήταν ένας 17 χρόνος στα Χανιά ο οποίος έπεσε από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου της πόλης. Οι περισσότερες αυτοκτονίες στο νησί, δέκα, αφορούν αυτόχειρες που κρεμάστηκαν και ακολουθούν οκτώ αυτοκτονίες με τη χρήση όπλου.

Στην Κρήτη, παρόλο που το φαινόμενο παρατηρείται συχνότερα, οι δομές που υπάρχουν για να αποτρέψουν τέτοια περιστατικά είναι, δυστυχώς, ελλιπείς. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα έπρεπε να υπάρχει ένα οργανωμένο κέντρο ψυχικής υγείας για κάθε 100.000 πληθυσμού. Ωστόσο, μόνο στον νομό Ηρακλείου που διαθέτει 300.000 πληθυσμό, υπάρχει πρόσβαση για ένα τέτοιο κέντρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Κρήτης!