Κρήτη: Θύμα σεξουαλικού εγκλήματος η Αμερικανίδα βιολόγος;

208
Κρήτη: Δολοφονία βιολόγου - Συγγνώμη ζητά ο πατέρας του 27χρονου

Με απόλυτη μυστικότητα η ΕΛ.ΑΣ εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να διαλευκάνει το έγκλημα με θύμα την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο, μία υπόθεση που “πάγωσε” την κοινή γνώμη.

Η άτυχη γυναίκα, λαμπρή επιστήμονας που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck και είχε έρθει στην Κρήτη για ένα σεμινάριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, εξαφανίστηκε το μεσημέρι της στις 2 Ιουλίου, όταν όπως εικάζεται, πήγε για τρέξιμο.

Η Sue, όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι και συνεργάτες της, ήταν αθλητικός τύπος, γυμναζόταν συστηματικά και το γεγονός ότι θα έτρεχε, λίγες ώρες πριν την παρουσίαση μιας εργασίας της στο σεμινάριο, δεν εξέπληξε κανέναν.

Μία εβδομάδα αργότερα, το άψυχο σώμα της βρέθηκε μέσα στο δαιδαλώδες σύμπλεγμα των παλαιών γερμανικών αποθηκών πυρομαχικών στο Μάλεμε. Eνα σημείο άγνωστο, ακόμα και για τους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα, η 60χρονη δεν δολοφονήθηκε στη σπηλιά, αλλά κάπου αλλού και ο δράστης ή οι δράστες, μετέφεραν το άψυχο σώμα της εκεί, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά, από το Κολυμπάρι.

Διαβάστε επίσης:  75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα - Πώς φτάσαμε στο τέλος της Κατοχής (βίντεο)

Ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο σεξουαλικού εγκλήματος, όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης. Όπως εκτιμάται η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, την ημέρα της εξαφάνισής της.

Ελήφθησαν δείγματα για εργαστηριακή εξέταση όπως και δείγμα Dna ενώ μετά το πέρας της πολύωρης ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε χθες, θα γίνουν και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η αστυνομία προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα βίαιο έγκλημα και να δώσει απαντήσεις στην οικογένεια της επιστήμονα αλλά και στην κοινή γνώμη, με τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών που στέρησαν με άγριο τρόπο τη ζωή της Αμερικανίδας.

Πηγή: ekriti.gr