Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Κρήτη: Βρέθηκαν δύο σοροί μέσα στο αυτοκίνητο των αγνοουμένων

Το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αγνοούμενοι στην Κρήτη εντοπίστηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr το όχημα εντοπίστηκε περίπου 1-2 χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχε γίνει η μοιραία κλήση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο σοροί.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο σε στεριά, αέρα και θάλασσα για να βρουν την αγνοούμενη οικογένεια. Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν τηλεσκοπικό γερανό, χτενίζοντας όλη την ευρύτερη περιοχή στον Γεροπόταμο Μεσαρας, στο Τυμπάκι, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την 30χρονη γυναίκα με τον σύζυγό της, την αδερφή της και την μητέρα της.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επιχειρώντας να γυρίσουν στο σπίτι τους μετά από γλέντι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, όπως οι ίδιοι ενημέρωσαν τις αρχές πριν χαθούν τα ίχνη τους, και έκτοτε αγνοείται.

Κρήτη: Βρέθηκαν δύο σοροί μέσα στο αυτοκίνητο των αγνοουμένων

Το Σάββατο (16/02) το ζευγάρι έφυγε από το Λασίθι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μαζί τους προκειμένου να παρευρεθούν σε γάμο συγγενικού τους προσώπου στις Μοίρες.

Κατά την επιστροφή τους όμως εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, φαίνεται πως ακολούθησαν λάθος δρόμος, με αποτέλεσμα να καταλήξουν κοντά στον Γεροπόταμο, ο οποίος εκείνη την ώρα είχε «φουσκώσει».

Ήταν 01:00 τα ξημερώματα όταν η 30χρονη κάλεσε την Άμεση Δράση ζητώντας βοήθεια: «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» φέρεται να είπε, ενώ στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση. Οι Αρχές αμέσως έστησαν γιγαντιαία επιχείρηση κι έχοντας το στίγμα του κινητού ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Βρέθηκε εξάρτημα του «μοιραίου» αυτοκινήτου

Χθες ένα τμήμα αυτοκινήτου που εντοπίστηκε από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται: «Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση» σημείωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, που διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται έξι δύτες της ΕΜΑΚ, δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα».

«Οι έρευνες συνεχίζονται και κατά την διάρκεια της νύχτας. 40 πυροσβέστες βρίσκονται στην παράκτια ζώνη και αναζητούν τους τέσσερις αγνοούμενους. Με το πρώτο φως της ημέρας θα ενισχυθούν οι δυνάμεις με εναέρια αλλά και πλωτά μέσα», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης.

«Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».

Αυτή είναι η οικογένεια

Η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη και η 58χρονη μητέρα της Μαρίνα Χατζηπανάμου είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες του «μοιραίου» αυτοκινήτου που παρασύρθηκε χθες το βράδυ στο Γεροπόταμο Μεσαρας κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το ζευγάρι, η Ροδούλα και ο Κώστας, είχαν παντρευτεί το περασμένο καλοκαίρι με πολιτικό γάμο ενώ είχαν αποκτήσει και ένα μωρό ενώ έμεναν στο Καλό Χωριό Λασιθίου, απ’ όπου κατάγεται ο σύζυγος.

Κρήτη: Βρέθηκαν δύο σοροί μέσα στο αυτοκίνητο των αγνοουμένων

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες...

Κρήτη: Άρπαξαν 10.000 ευρώ από τον εργοδότη τους και του έστειλαν SMS… γράφοντας ”Bye-bye”

Μια κλοπή που σίγουρα δεν περίμενε, κατήγγειλε ένας 44χρονος στην Κρήτη. Σύμφωνα με όσα ανάφερε,...

Κηφισός: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό στο ύψος της Ιεράς Οδού

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό στον Κηφισό, το βράδυ της Κυριακής. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 Μαρτίου ξεσπάει η Κρητική Επανάσταση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1905.... Ξεσπάει η Κρητική Επανάσταση στο χωριό Θέρισος, με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Οι...