Ξυδάκης: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τη διαχείρηση της προσφυγικής κρίσης από 6 υπουργούς της ΕΕ

39
Ξυδάκης, ΕΡΤ,

Έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης τη διήμερη επίσκεψη των 6 υπουργών και υφυπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στην Αθήνα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ Ξυδάκης τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι το φιλόδοξο και αμφίρροπο σχέδιο ΕΕ-Τουρκίας οδηγεί σε μια κοινή πολιτική ασύλου με βάση το κοινοτικό κεκτημένο και τα δικαιώματα των προσφύγων σημειώνοντας ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε μαζί και να δίνουμε κοινές λύσεις όλοι οι Ευρωπαίοι.

Από την πλευρά του -ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Βερτ Κουντερς η χώρα του οποίου ασκεί την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ- έκανε λόγο για καλή αρχή σε ο,τι αφορά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, ενώ ανέφερε ότι ήδη η χώρα του βάσει της συμφωνίας έχει δεχθεί απευθείας 34 πρόσφυγες από την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:  Κυβερνητική αισιοδοξία μετά τις προβλέψεις ΔΝΤ παρά το επικοινωνιακό σιωπητήριο

Οι έξι υπουργοί και υφυπουργοί της ΕΕ θα μεταβούν στο κέντρο προσφύγων στον Ελαιώνα, προτού αναχωρήσουν για την Τουρκία.