Κτηνωδία! Βίασαν και άφησαν έγκυο τη 10χρονη ανιψιά τους

Οι γονείς της 10χρονης ανακάλυψαν ότι ήταν έγκυος τον Ιούλιο

79
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Έγραψαν ιστορία με την παραδειγματική τιμωρία δύο παιδόφιλων

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν σήμερα δύο άνδρες για τον βιασμό της 10χρονης ανιψιάς τους.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ινδία καθώς η μικρή έμεινε έγκυος αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απέρριψε το αίτημα των γονιών της να της επιτραπεί να διακόψει την κύηση.

Ο εισαγγελέας Άτουλ Σέτι επιβεβαίωσε ότι και στους δύο άνδρες επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ενώ θα πρέπει να καταβάλουν και αποζημίωση ύψους 300.000 ρουπιών (περίπου 4.500 ευρώ) ο καθένας.

Το κορίτσι, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, γέννησε τον Αύγουστο, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να κάνει άμβλωση, επειδή ήταν ήδη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Η νομοθεσία στην Ινδία

Η νομοθεσία στην Ινδία επιτρέπει τις αμβλώσεις μέχρι την 20ή εβδομάδα της κύησης και μόνο αν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της μητέρας ή του εμβρύου. Το τελευταίο διάστημα, τα δικαστήρια έχουν κληθεί πολλές φορές να αποφασίσουν για παρόμοιες περιπτώσεις αφού συχνά τα μικρά κορίτσια δεν αντιλαμβάνονται την εγκυμοσύνη με αποτέλεσμα να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη αφού έχουν συμπληρώσει την 20ή εβδομάδα της κύησης.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 Σεπτεμβρίου

Οι γονείς της 10χρονης ανακάλυψαν ότι ήταν έγκυος τον Ιούλιο, όταν την πήγαν για εξετάσεις σε ένα νοσοκομείο επειδή παραπονιόταν για πόνους στην κοιλιά. Τα δικαστήρια απέρριψαν όλα τα αιτήματά τους για διακοπή της κύησης, καθώς γιατροί γνωμάτευσαν ότι μια άμβλωση μπορεί να έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του κοριτσιού.

Η 10χρονη γέννησε τελικά με καισαρική έναν μήνα αργότερα και το μωρό δόθηκε για υιοθεσία.

Η Ινδία έχει τη θλιβερή “πρωτιά” όσον αφορά τους βιασμούς ανηλικών. Μόνο το 2015 υπήρξαν 20.000 καταγγελίες για βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση και στις μισές περιπτώσεις το θύμα γνώριζε τους δράστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ