Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Κυκλώνας “Ζορμπάς”: Αναμένονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Ο κυκλώνας “Ζορμπάς” που έχει θέσει σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό, αναμένεται να μην επηρεάσει το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, ενώ θα επηρεαστούν το Βόρειο Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, που αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι δεν κινδύνευαν.

Στην Αττική, το κύμα της κακοκαιρίας με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, αναμένεται σήμερα Σάββατο μετά το μεσημέρι.

Προβλέπεται πως μέχρι το Σάββατο το πρωί το βαρομετρικό χαμηλό θα ξεκινήσει από το Νότιο Ιόνιο με ανέμους 9-10 μποφόρ και ισχυρές βροχές, αλλά κυρίως στη θάλασσα και θα επεκταθεί στη Δυτική Πελοπόννησο. Στη συνέχεια θα κινηθεί προς την Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, ενώ η δυσκολότερη κατάσταση αναμένεται στα Κύθηρα.

Ταυτόχρονα, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και αργότερα την Αττική. Τα ξημερώματα της Κυριακής θα κατευθυνθεί στο Βόρειο Αιγαίο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

“Με βάση το τελευταίο δελτίο της ΕΜΥ, μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν οι περιοχές του νοτίου Ιονίου, η Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Αττική και η Εύβοια και από το απόγευμα οι Σποράδες και η ανατολική Θεσσαλία” είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, σχετικά με την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

“Θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι τοπικά μπορεί να φτάνουν και τα 10 μποφόρ, ενώ στη θάλασσα Κυθήρων και στο νότιο Ιόνιο αναμένεται ύψος κύματος 7 έως 8 μέτρων. Οι περιοχές αυτές έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ταφύλλης και πρόσθεσε:

“Όπου προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή θυελλώδεις άνεμοι ασφαλίζουμε αντικείμενα τα οποία εάν παρασυρθούν ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Βεβαιωνόμαστε ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά. Αποφεύγουμε να διασχίζουμε χειμάρρους και ρέματα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης τους. Αποφεύγουμε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και γενικά τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αυτών των φαινομένων. Επίσης, αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Προφυλασσόμαστε αμέσως κατά τη διάρκεια πιθανής χαλαζόπτωσης ή καταιγίδας”.

Απαγόρευση απόπλου για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες λόγω των ισχυρών ανέμων

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 10 μποφόρ.

Επίσης πιθανότατα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πρόκειται να εκτελεστούν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες Πόρτο Χέλι.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 1856 άνοιξε ο δρόμος Μύλοι – Τρίπολη για τις λεγόμενες...

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική,...

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις – Παραβατικότητα ανηλίκων: 395 συλλήψεις

831 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 395 για παραβατικότητα ανηλίκων το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου Τα αποτελέσματα της δράσης της ελληνικής αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο του...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Έρχεται επιδείνωση την Κυριακή με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Χαλάει ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, με κύρια χαρακτηριστικά...

Κακοκαιρία “Oliver” το Σαββατοκύριακο: Επιδείνωση με καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και “βουτιά” της θερμοκρασίας

Χειμώνα θα φέρει στη χώρα -έστω για λίγες ημέρες – το κρύο που έρχεται...

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Δευτέρα εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας

Για επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, 4...