Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Κύπελλο Ελλάδας: Τη νίκη ο Ολυμπιακός, την πρόκριση στον τελικό η ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στον αγώνα ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά η «Ένωση» πήρε την πρόκριση στον τελικό, καθώς είχε κερδίσει με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Βαλμπουενά (27΄), Χουάνγκ (57΄), ενώ η Ένωση είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Μπα στο 52΄.

Ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός να μπει δυνατά στο ματς και να πιέσει από το ξεκίνημα κρατώντας πολύ ψηλά τις γραμμές του. Η πίεση απέδωσε καρπούς, ένα λάθος του Μουκουντί το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Χουάνγκ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς, μόλις στο 7ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται και στο 27΄ από σέντρα του Μπακαμπού και κεφαλιά-δυναμίτη του Βαλμπουενά άνοιξαν το σκορ.

Η εξέλιξη αυτή ήταν ό,τι χρειαζόταν για να αποκτήσει ενδιαφέρον το ματς. Ο Ολυμπιακός άρχισε να ελπίζει, ενώ η ΑΕΚ συνειδητοποίησε ότι εάν δεν γινόταν πιο επιθετική, το 3-0 δεν την εξασφάλιζε ούτε στο ελάχιστο.

Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων ήταν μια καταπληκτική φαλτσαριστή κεφαλιά του Πινέδα στο 44΄, που έφυγε λίγο έξω από την εστία του Πασχαλάκη. Έτσι, με το σκορ στο 1-0 το β΄ ημίχρονο προμηνυόταν ακόμα πιο συναρπαστικό.

Η ΑΕΚ αποφάσισε να δοκιμάσει τον «γνωστό» της τρόπο παιχνιδιού, ανεβάζοντας πολύ ψηλά την πίεση και δικαιώθηκε άμεσα. Μετά από την απόκρουση του Πασχαλάκη σε κλασικό τετ-α-τετ με τον Λιβάι στο 47΄, ο άσος από τον Τρίνινταντ και Τομπάγκο στάθηκε πιο τυχερός πέντε λεπτά αργότερα.

Σε ένα σουτ που επιχείρησε έξω από τη περιοχή, «παρενέβη» ο Μπα, άλλαξε πορεία στη μπάλα η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Η «κατάρα» με τα αυτογκόλ του Ολυμπιακού στην εφετινή σεζόν συνεχίστηκε.

Όμως πολύ γρήγορα, ο Ολυμπιακός ξαναπήρε το προβάδισμα με θαυμάσιο δεξί σουτ του Χουάνγκ από περίπου 25 μέτρα. Η πρόκριση παρέμενε ανοιχτή και το ματς απέκτησε «άγρια ομορφιά».

Ο Αλμέιδα ρίσκαρε ολοκληρώνοντας της αλλαγές του ένα 20λεπτο πριν από τη λήξη. Ομοίως, ο Ανιγκό πήρε την απόφαση να παίξει «τα ρέστα του» στο 80΄ με Μασούρα, Ελ Αραμπί και σύνθημα για «φουλ επίθεση».

Ήταν όμως πια αργά. Η ΑΕΚ φρόντισε να κλείσει τους διαδρόμους και να «σφραγίσει» την πρόκριση στον τελικό, όπου επιστρέφει μετά από τρία χρόνια.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Ανδρούτσος (80΄ Μασούρας), Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (61΄ Βρουσάι), Φορτούνης (80΄ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά, Μπακαμπού

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Μοχαμάντι (13΄λ.τρ. Χατζισαφί), Γαλανόπουλος (72΄ Σιμάνσκι), Φερνάντες (62΄ Ελίασον), Μάνταλος (72΄ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα, Τσούμπερ, Γκαρσία (72΄ Γιόνσον)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την...

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα της ΚΑΕ για όσους βρεθούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ(20.15) για την τρίτη αγωνιστική του...

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς η νίκησε τον Άρη με...