Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά – Συμμετέχουν 314 πυροσβέστες με 56 οχήματα – Νεκρός πυροσβέστης

57
πυρκαγιά, Ρυτό, Κορινθία,

Στις 20.00 το βράδυ σταμάτησαν οι επιχειρήσεις από αέρος και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας. Στβ κατάσβεση συμμετείχαν δύο καναντέρ από την Ελλάδα μαζί με πέντε πυροσβεστικά εναέρια μέσα από το Ισραήλ, δύο μισθωμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο του Τμήματος Δασών και δύο εναέρια πυροσβεστικά των βρετανικών βάσεων.

 

Ο πρόεδρος της Κύπρου ζήτησε βοήθεια από το εξωτερικό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και ήδη Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Οι κάτοικοι τουλάχιστον 2 χωριών έχουν πάρει εντολές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Καθόλου αισιόδοξος δεν είναι ο διευθυντής της πυροσβεστικής Ανδρέας Νικολάου, που κάνει λόγο για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών τόσο σε έκταση όσο και σε μέγεθος καταστροφής.

Διαβάστε επίσης:  ΡΩΣΙΑ: Ο Πούτιν Σάρωσε - Επανεκλέχθηκε Πρόεδρος

Συμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, η εγγύτητα της φωτιάς σε στρατόπεδο και αποθήκες πυρομαχικών, έχει θέσει την Εθνική Φρουρά σε επιφυλακή. Ήδη η αρχές προχώρησαν σε εκκένωση μιας από τις αποθήκες με τα πυρομαχικά να μεταφέρονται σε ασφαλή χώρο. Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαιώνει ότι εφαρμόζεται σχέδιο πυρασφάλειας και ότι δεν κινδυνεύει κάποιο στρατόπεδο.

Νεκρός ένας πυροσβέστης

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης το βράδυ της Κυριακής ανετράπη καδενοφόρο όχημα του τμήματος δασών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο 49χρονος χειριστής του, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας εξέπνευσε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Άλλοι δύο δασοπυροσβέστες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά.