ΚΥΠΡΟΣ: Νέα δεδομένα για το φονικό – Δε δολοφονήθηκαν στον ίδιο χώρο τα θύματα

99
ΚΥΠΡΟΣ: Τέταρτη σύλληψη για το διπλό φονικό
Ο συλληφθείς αναμένεται να παρουσιαστή σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου

Όλα όσα είχαν γίνει γνωστά για τη διπλή δολοφονία που συνταράσσει την Κύπρο φαίνεται ότι ανατρέπονται μετά την πληροφορία ότι το ζευγάρι δε δολοφονήθηκε στον ίδιο χώρο, αλλά σε δύο διαφορετικά δωμάτια.

Τις εν λόγω πληροφορίες για τον τόπο όπου φέρεται να στήθηκε το σκηνικό κάθε δολοφονίας έκανε γνωστές η Καθημερινή της Κύπρου, σημειώνοντας ότι η Ντίνα Σεργίου και ο Γιώργος Χατζηγεωργίου δεν έπεσαν τελικά νεκροί στην κρεβατοκάμαρά τους.

Τα νέα δεδομένα έρχονται έξι ημέρες μετά το τραγικό γεγονός, την ημέρα που αναμένεται να κηδευτεί το νεκρό ζευγάρι.

Τι εκτιμούν οι Αρχές για το έγκλημα

Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, όμως, από τις έρευνες προκύπτει ότι ο δράστης ή οι δράστες μπήκαν στο σπίτι χωρίς να υπάρξει παραβίαση. Και κυρίως χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα θύματά τους.

Η Ντίνα Σεργίου δολοφονήθηκε στο υπνοδωμάτιο του ζεύγους. Όμως στο δωμάτιο τη στιγμή της επίθεσης φαίνεται πως δεν βρισκόταν ο σύζυγός της! Ο άτυχος 60χρονος μαθηματικός, όταν η γυναίκα του δεχόταν την επίθεση, βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού. Φέρεται να είχε αποκοιμηθεί στον καναπέ του σαλονιού.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ξύπνησε από κάποιον θόρυβο που προερχόταν από τον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας. Εκεί όπου βρίσκεται η κρεββατοκάμαρα. Σηκώθηκε και ξεκίνησε να ανέβει στον πρώτο όροφο για να δει τι συμβαίνει. Ενώ ανέβαινε τις σκάλες, όμως, φαίνεται να τον αιφνιδίασε ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι. Φέρονται να τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει και να βρεθεί στο ισόγειο! Εκεί ήταν που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση και εκεί, λένε οι ίδιες πληροφορίες, τον βρήκαν οι ανακριτές όταν έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος!

Διαβάστε επίσης:  Η Φώφη πήρε τ' όπλο της: Στέλνει μηνύματα σε ΓΑΠ και Θεοχαρόπουλο

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, αρνήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη της Καθημερινής. Όπως και δημοσίευμα του Πολίτη σύμφωνα με το οποίο ο 60χρονος είχε βρεθεί κάτω από το κρεββάτι.

Η κατάθεση του 15χρονου

Νέο «όχι» από τη Νομική Υπηρεσία στους ανακριτές για να πάρουν ολοκληρωμένη κατάθεση από τον 15χρονο γιο του ζεύγους. Το υιοθετημένο αγόρι είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας και στην πρώτη του κατάθεση είχε υποστηρίξει πως είδε τους δυο κουκουλοφόρους, που του μίλησαν στα κυπριακά και τον κλείδωσαν σε αποθήκη, λέγοντας του πως δεν θα του έκαναν κακό και πως έψαχναν τα λεφτά.

Αρχικά, οι ανακριτές ενημέρωσαν την εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ελένη Κλεόπα και μετά τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Ο δεύτερος αναρωτήθηκε γιατί δεν έχουν ληφθεί καταθέσεις από συναδέλφους των θυμάτων ή συμμαθητές του 15χρονου. Και διερωτήθηκε πως μπορεί να κληθεί να καταθέσει ο γιος των θυμάτων ενώ δεν έχουν πλήρη εικόνα από το περιβάλλον (οικογενειακό και επαγγελματικό) των θυμάτων.

Επίσης, δεν έχει ληφθεί ακόμα, έξι μέρες μετά το φονικό, κατάθεση από τη θεία του 15χρονου. Ούτε έχει υπάρξει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο για τα θύματα όσο και για τον γιο τους, ώστε να διαπιστωθεί αν δέχονταν απειλές κάποιος από τους τρεις!

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΡΙΚ, τις επόμενες ώρες θα φτάσει στη Λευκωσία δικαστικός ψυχολόγος της Scotland Yard. Στόχος να βοηθήσει, μέσω της εμπειρίας του, στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.