Κυψέλη: Πέντε συλλήψεις από τα χθεσινά επεισόδια

20
Κυψέλη: Πέντε συλλήψεις από τα χθεσινά επεισόδια

Σε 37 προσαγωγές εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε χθες η Αστυνομία κατά την διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη όπου ήταν συγκεντρωμένα περίπου 250 άτομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 12.50 ένα άτομο τηλεφώνησε στο 100 και κατήγγειλε ότι περνώντας από την πλατεία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και το λήστεψαν.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια με συνέπεια να ζητηθούν ενισχύσεις με διμοιρίες των ΜΑΤ προκαλώντας εντονότερη αντίδραση ατόμων από την πλατεία.

Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα όταν τελικά υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ με περιορισμένη χρήση χημικών με συνέπεια τα άτομα να διασκορπιστούν στα γύρω στενά της Κυψέλης.

Διαβάστε επίσης:  Τι είναι η βασκανία; Γιατί κάποιος μπορεί να “ματιάσει” και κάποιος άλλος όχι;

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν σπεύσει στην περιοχή και έγιναν συνολικά 37 προσαγωγές εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι λίγο πριν την επέμβαση των ΜΑΤ υπήρξε συσκότιση στην πλατεία ενώ υπάρχουν καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών κατά τις προσαγωγές.