Κυριάκος: Μπορούμε να κόψουμε 1 δις από δαπάνες του δημοσίου…

57
Κυριάκο άφησε το ...παραμύθι!

Είναι από τα …περίεργα της πολιτικής ζωής του τόπου, όλοι οι πολιτικοί μας όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση βρίσκουν λύσεις και όταν κυβερνούν αδυνατούν να κάνουν οτιδήποτε με αποτέλεσμα να επιτίθενται συνεχώς σε μισθούς και συντάξεις.

Ο Κυριάκος όντας στη Θεσσαλονίκη σε φιλική συζήτηση με δημοσιογράφους το βράδυ της Παρασκευής, στο Ηλέκτρα Παλλάς, μίλησε για την ανάγκη περικοπής των δαπανών του κράτους, πάντα ενόψει της σημερινής του ομιλίας προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, όπου αναμένεται, μεταξύ άλλων, να
δώσει τη μάχη των ισοδυνάμων.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ότι η μείωση κατά 30% – 800 εκατ. ευρώ – θα προέλθει από περικοπές στον δημόσιο τομέα κατά 1 δις. Μάλιστα, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε:

Διαβάστε επίσης:  Δίχως τέλος η ρητορική της ψευτοαριστερής παπάτζας

«Μην μου πείτε ότι δεν μπορούμε να περικόψουμε 1 δις ευρώ από δαπάνες του δημοσίου αμέσως. Και δεν αναφέρομαι σε απολύσεις εργαζομένων», φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πολυτεχνείο των Χανίων, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, διαθέτει μια πολύ καλή έκταση, την οποία μπορεί να νοικιάσει για 500.000 ευρώ το μήνα.

«Ο χώρος παραμένει ανεκμετάλλευτος έχοντας καταληφθεί από αντιεξουσιαστές. Εμείς ξέρουμε πως γίνεται η δουλειά. Και το ξέρετε αυτό» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Εάν έρθει στην κυβέρνηση να δούμε αν θα θυμηθεί αυτά που λέει τώρα γιατί συνήθως ή καλύτερα πάντα, τα ξεχνούν όλα. Κάτι σαν αμνησία!