Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας;

Ξεκινάμε από τα βασικά.

Οι δέξιοι ψηφοφόροι έχουν αποδείξει διαχρονικά την επαναστατικότητά τους.

Ήτοι, το εκλογικό μαύρισμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις λανθασμένες πολιτικές που εφάρμοσαν πρωθυπουργοί-πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας.

Το έκαναν με τον μπαμπά Μητσοτάκη, με τον Καραμανλή, αλλά και με τον Σαμαρά.

Οι φωστήρες του Μαξίμου ωστόσο, φρονούν ότι ο Κυριάκος θα αποφύγει την οργή τους.

Επειδή λέει, στο τέλος θα σκεφτούν ψύχραιμα και θα του δώσουν την πολυπόθητη δεύτερη ευκαιρία για να μην επιστρέψουν στην εξουσία ο Τσίπρας με τους μπαχαλάκηδες και κάνουν τη ζωή τους μαύρη.

Λες και τώρα είναι ρόδινη.

Κάποιος να τους πει, ότι ποτέ δεν πας σε νέες εκλογές θέτοντας πάλι το δίλημμα των προηγούμενων.

Απλός και συνάμα απαράβατος κανόνας στην πολιτική.

Ιδιαίτερα όταν ψηφίστηκες για να απαλλάξεις τη χώρα από τους ολετήρες της δήθεν αριστεράς, κι αντί να φέρεις το φως, έφερες χειρότερο σκοτάδι.

Σε όλους τους τομείς.

Οικονομία; Απίστευτη σπάταλη και διαφθορά, μέσω της εκμετάλλευσης δύο τεράστιων κρίσεων, για να ευνοηθούν οι ημέτεροι, με τον λαό να μη μπορεί να αναπνεύσει από τη νέα φτωχοποίηση που του επιφύλασσε ακόμη ένας… λαοπρόβλητος ηγέτης.

Εθνικά; Απανωτές κωλοτούμπες στο σκοπιανό, με αποκορύφωμα το στρώσιμο του εδάφους, διά της έμμεσης αποδοχής των τουρκικών τετελεσμένων, προς υλοποίηση των Πρεσπών του Αιγαίου. Κι όλα αυτά συνοδευόμενα από ένα ξέφρενο πάρτι εξοπλισμών, απολύτως αιτιολογημένο ένεκα «πολεμικού σκηνικού», με τους αντίστοιχους ημετέρους να προσκυνούν νυχθημερόν τον… Μωυσή για την… ελεημοσύνη του.

Μεταναστευτικό; Αφότου μπήκαν οι βάσεις για το περιβόητο «μπόλιασμα» με… πρόσφυγες από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, εσχάτως εφαρμόζονται ετεροχρονισμένα pushbacks προς κατευνασμό της δεξιάς κυρίως δυσαρέσκειας στον δρόμο για την κάλπη.

Διαφάνεια; Ο εκμαυλισμός και η σήψη στα καλύτερά τους, με κερασάκι (ταφόπλακα) στην τούρτα τις υποκλοπές. Μόνο επί χούντας είχαν διαβρωθεί οι θεσμοί σε τέτοιο βαθμό.

Ασφάλεια; Η χαρά του εγκληματία. Ούτε αυτός πίστευε ότι θα μπορούσε να λύνει τις διαφορές του και να σκοτώνει δημοσιογράφους μέρα μεσημέρι, ανεμπόδιστα.

Επομένως, όταν έχεις αποτύχει παταγωδώς κι έχεις γίνει χειρότερος από τους προηγούμενους, γιατί οι δεξιοί να σου δώσουν πάλι το πολύτιμο ποσοστό των περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων; Για να τους ισοπεδώσεις εντελώς;

… Μα θα υπάρξει πολίτικη τερατογένεση αν δε με ξαναψηφίσετε, τους είπε ο Κυριάκος από τη ΔΕΘ.

Ποσώς τους ενδιαφέρει, του λέμε εμείς.

Τους κορόιδεψες με τις κυβιστήσεις σου; Έφερες πάλι τη φτώχεια στο κατώφλι τους; Έπληξες την πατρίδα τους; Προφανώς και θα υποστείς τις συνέπειες.

Εδώ θα είμαστε και θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι… νεοφιλελεύθερα αδέρφια.

Πάντως, φρονούμε ότι τα όσα ακούγονται περί καρατόμησης του Μητσοτάκη εάν βγουν στο φως νέες υποκλοπές και δη νεοδημοκρατών, αποτελούν μυθεύματα.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Σαμαράς (παρά τα εκατέρωθεν πυρά) είναι διατεθειμένοι να χρεωθούν ενδεχόμενη επιστροφή του Τσίπρα για ευνόητους λόγους.

Απλώς θα τον χτυπάνε σαν χταπόδι, όποτε τους δίνει την ευκαιρία, προσμένοντας την εκλογική συντριβή, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη… γαλάζια ημέρα.

Το πρόβλημα εντούτοις με την τακτική τους, είναι ότι η ΝΔ έπειτα από την αναμενόμενη εκλογική πανωλεθρία δύσκολα θα ξανασταθεί στα πόδια της (προβλέπεται ότι το μέγεθος της… πίτσας θα είναι γύρω στο 25% με 27% -ίσως και πιο κάτω-, καθώς μαζί με τους οργισμένους δεξιούς θα φύγουν και οι απαυδισμένοι με τις υποκλοπές πασόκοι).

Κι εκεί αρχίζει ο πολιτικός τραγέλαφος.

Με μεγάλη πιθανότητα, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να πάρει τα ποσοστά του ’19, να βιώσουμε όντως πολιτική τερατογένεση.

Όχι αυτή που είπε ο Μητσοτάκης, αλλά αυτή που θα προκύψει κατόπιν της αναγκαστικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για να αποφευχθεί η ακυβερνησία.

Χωρίς τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό εννοείται. Ούτε τον Τσίπρα βέβαια. Και τον Ανδρουλάκη ρυθμιστή. Ποιον, τον Ανδρουλάκη!!! Δε λέμε… μεγάλο τσιτάχ ο Κυριάκος.

Είναι αυτονόητο, πως αν τελικά υπάρξει αυτή η πολιτική ανωμαλία, οι αντιδράσεις τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι σφοδρότατες.

Με τη δεδομένη πλέον διάσπαση να χτυπάει την πόρτα και στα δύο κόμματα.

Μαντέψτε το μέλλον της δύστυχης πατρίδας μέσα σ΄ αυτό το χάος…

Του Όφι Ιοβόλου

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Κασσελάκης είναι διεθνής παρατηρητής της ελληνικής πολιτικής

Φυσικά, και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης… αστόχησε, καθώς μια τόσο σοβαρή πρόταση την έκανε… όρθιος, εν μέσω της ολιγοήμερης στρατιωτικής θητείας του, και την...

Λευτέρης Κουσούλης: Οι πολλές ρωγμές ως κρίση

Τέμπη. Ενας τόπος φυσικού κάλλους. Τέμπη. Ενας τόπος τραγωδίας. Μια ρωγμή στη μνήμη του σύγχρονου Ελληνα, ο οποίος ακόμη και αν ποτέ δεν φαντάστηκε...

Πληθωρισμός: Πολύ σκληρός για να πεθάνει – Οι κεντρικές τράπεζες απέτυχαν να νικήσουν το...

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του πληθωρισμoύ στις ΗΠΑ. Για άλλη μια φορά ήταν απογοητευτικά, για άλλη μια φορά έπεσαν έξω οι επίσημες...

Η κοινωνία δεν έχει βρει ακόμη τον «Κανένα» που θα την εκπροσωπήσει

Έχει γραφτεί ήδη αρκετές φορές. Αυτή τη στιγμή ανερχόμενος πολιτικός στη χώρα μας είναι ο «Κανένας» και κόμμα με τη μεγαλύτερη δυναμική το «Τίποτα». Αυτό...

Τι έχουν τα έρμα της αντιπολίτευσης και ψοφάνε;

Η λογική ανέμενε μεγάλη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ, καθώς η ακρίβεια αλλά και το νομοθετικό της έργο, αποτελούν συμπληγάδες μέσα από τις οποίες θα...

Η βαριά ήττα από την Moody’s δεν θα είναι η μόνη, έρχονται σκληρά αρνητικά...

Η βαριά ήττα από την Moody’s αποτελεί ένα σκληρό σοκ για τους θεατρινισμούς που ανακυκλώνονται στην ελληνική οικονομία… Με δεκανίκι στηρίζεται η εθνική οικονομία από...

Ευρωεκλογές πολιτικών ανατροπών και λόγω woke ασυδοσίας

Κατά την τρέχουσα ειδησεογραφία, η πολιτική ανατροπή των τελευταίων ημερών αφορά την αμφισβήτηση της δεύτερης θέσης στην οποία είχε σκαρφαλώσει το… ΠΑΣΟΚ από τον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Την Τρίτη, τελικά, η συνάντηση Πρωθυπουργού με αγρότες

Ανατροπή στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες. Δεν θα γίνει την Δευτέρα, όπως...

Οι αγρότες έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό με τα αιτήματά τους

Οι αγρότες έστειλαν στον πρωθυπουργό επιστολή με τα αιτήματά τους, όπως καθορίστηκαν στην Πανελλαδική...

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός 0 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ

Μετά την παραίτηση της Ελίζαμπεθ Μπορν, ο Εμανουέλ Μακρόν διόρισε την Τρίτη τον 34χρονο...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Οκτωβρίου ορκίζεται πρωθυπουργός ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1880.... Για 10η φορά (ρεκόρ στην ελληνική ιστορία) ορκίζεται πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αλέξανδρος...