Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Κύριε Πρίφτη, ΠΕΛΑΤΗ σε έκανε, δεν έχεις ακόμη τα άντερα να παραιτηθείς;

Ο Βασίλης Βέργης (ξανα)γράφει τα αυτονόητα: για τον ΥΠΕΡΟΧΟ Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα και για την έλλειψη αυτογνωσίας του προπονητή του Παναθηναϊκού και όσων ΑΚΟΜΗ τον… στηρίζουν!
Κανονικά δεν έπρεπε να γράψω ούτε λέξη παραπάνω μετά από το αποψινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Έπρεπε να πω στον Παπαθεοδώρου να αναδημοσιεύσουμε τα κείμενά μου εδώ και καιρό: από το νικηφόρο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ (τον περασμένο Νοέμβριο) έως το σημερινό.

Ο μοναδικός λόγος που αποφάσισα να αρθρογραφήσω είναι η… απίστευτη ατάκα του Πρίφτη στο φινάλε του αγώνα στο ΟΑΚΑ μπροστά στην κάμερα: «Όλα θα κριθούν τον Ιούνιο»!!!
Συγνώμη, αλλά το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα πράγμα: Ο άνθρωπος έχει γίνει πελάτης και αρνείται να κόψει απόδειξη!

Πραγματικά, απορώ. Αντιλαμβάνομαι ότι ο εγωισμός είναι τεράστια υπόθεση στον αθλητισμό. Πόσο μάλλον για έναν προπονητή με τις δυνατότητες και τις φιλοδοξίες του Δημήτρη Πρίφτη.

Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει και η αυτογνωσία. Η αθλητική αξιοπρέπεια. Ποιος… Ιούνιος αγαπητέ; Και ποιοι τελικοί; Θα πάρει την σκούπα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και θα κάνει περίπατο. Αν αυτή η σειρά δεν τελειώσει 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού θα πρόκειται για την ΕΚΠΛΗΞΗ της 20ετίας.

Ουδεμία –μα ΟΥΔΕΜΙΑ- σχέση έχουν οι δύο ομάδες. Λάθος. Η μία είναι ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ. Ένα τρομερά δουλεμένο σύνολο από τον προπονητή του που ξέρει να νικάει και με πολλά (όπως προσφάτως στο ΣΕΦ) και με λίγα (όπως απόψε βάζοντας μόλις 68 πόντους). Είναι η ομάδα που έχει 3-4άρι τον σούπερ Βεζένκοφ, όχι κάποιον ανύπαρκτο Ουάιτ. Η ομάδα που έχει σούπερ Σλούκα δημιουργό, όχι το «τίποτα» απέναντι». Η ομάδα που έχει καλύτερό της παίκτη ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, όχι το «αν μπουν τα τρίποντα του Νέντοβιτς έχουμε τύχη, αλλιώς βράστα κι άστα».

Αν επιστρατεύσει πραγματικά τον εγωισμό του ο Δημήτρης Πρίφτης ΟΦΕΙΛΕΙ να παραιτηθεί. ΟΦΕΙΛΕ να το είχε ήδη πράξει. Αυτό το «ανέκδοτο» που έφτιαξε έλαβε τέλος. Στην Ευρωλίγκα γλίτωσε για ένα σουτ την τελευταία θέση, στο πρωτάθλημα δεν γλιτώνει τη «σκούπα».

Στο 4-0 (τρέχει σερί) τον έχει ΗΔΗ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπειτα απ’ό το παιχνίδι του Νοεμβρίου στο ΣΕΦ. Θα κλείσουν τη σεζόν με σερί 7-0, σύνολο 7-1. Αλλά ο Πρίφτης περιμένει… τον Ιούνιο.

Και ο Αλβέρτης με τον Διαμαντίδη που τον στηρίζουν δεν ξέρω αν περιμένουν να… βρέξει ο ουρανός του ΟΑΚΑ κάποια καλή επιλογή κι όχι άλλους… Οκάρο Ουάιτ! Αλλά οι επιλογές γίνονται το καλοκαίρι, όχι τον Απρίλιο.

Αντε να ακούσουμε ξανά το περιβόητο «άλλοθι» για το «μικρό μπάτζετ». Λες και ο Μπαρτζώκας έφτιαξε αυτό τον υπέροχο Ολυμπιακό με κάποιο… υπέρογκο μπάτζετ! «Πελάτη» έκανε τον Πρίφτη κι αυτός περιμένει τον Ιούνιο. Ας περιμένει και τις… εκπτώσεις μπας και γλιτώσει αυτά που θα βιώσει στο παρκέ του ΣΕΦ!

ΥΓ: Για να αντιληφθείτε ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ που έβγαζε ο κόουτς του τριφυλλιού, αρκεί να σας θυμίζω τη δήλωσή του στο ημίχρονο, με το παιχνίδι στο 34-34 και τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει πραγματικά ανταγωνιστικό παιχνίδι: «Πρέπει να μείνουμε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος» είπε και… έμειναν τα τσιμέντα στη θέση τους!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/4/24

Ο τελικός του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα...

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν χωρίς να πιεστούν τον ΠΑΟΚ με 2-1...

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας επί του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση...

Λαμία– Παναθηναϊκός 0-5 : Έκανε… βόλτα στη Φθιώτιδα

Με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα με σκορ 5-0 της Λαμίας και παραμένει στους διεκδικητές του πρωταθλήματος Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε…...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 21/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής – Τι δείχνει η τηλεόραση Οι αγώνες των πλέι οφ της Super League, με κορυφαίο το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, o τελικός...

Ο Φέρτης για τον Δομάζο και τον Παναθηναϊκό

Ο μεγάλος Γιάννης Φέρτης δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για τον Παναθηναϊκό. Σε μια συνέντευξή του είχε πει: «Είχα µανία µε το γήπεδο, µε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που...

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία από τις 20 Απριλίου!

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά...

Δημήτρης Κόκοτας: Θετική ανταπόκριση έδειξε το τελευταίο εγκεφαλογράφημα

Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κόκοτας από τις 28 Μαρτίου μετά από...