Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Κυβέρνηση για μέτρα Covid-19: Καμία χαλάρωση στους ελέγχους

Το επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους, ενώ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων».

Παράλληλα συζητήθηκαν και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί- στις 15 Ιουλίου, ενώ- όπως έγινε γνωστό- “το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, οι γενικοί γραμματείς Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης, ο αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, σύσκεψη του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των περιφερειαρχών  και δημάρχων.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αυτό που θα τονίσει ο πρωθυπουργός σε σχέση με την ενίσχυση των εμβολιασμών είναι ότι όλη η προσπάθεια γίνεται για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας το ταχύτερο δυνατό ακριβώς για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας με ασφάλεια.

«Δεν είναι στόχος μας να μείνουμε για πάντα κλειστοί, δεν μπορεί η κοινωνία και η οικονομία να μείνουν για πάντα κλειστα  και δεν μπορεί ένα τμήμα της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με δυσπιστία το εμβόλιο, παρότι βλέπει την  αποτελεσματικότητά του και τα στοιχεία προς αυτό, να κρατά πίσω όλη την υπόλοιπη κοινωνία και την οικονομία”, υπογράμμισε η κ. Πελώνη.

Σύμφωνα εξάλλου με την κυβερνητική εκπρόσωπο, την τελευταία εβδομάδα έχουν κλειστεί περί τα 150.000 επιπλέον ραντεβού σε σχέση με αυτά που ήταν προγραμματισμένα και εξ αυτών περισσότερα από 100.000 αφορούν την ηλικιακή ομάδα των 18 μ 25 ετών, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως ανέφερε.

Ερωτηθείσα για την εικόνα χαλάρωσης στην διασκέδαση και το εάν βρισκόμαστε προ των πυλών λήψης περιοριστικών μέτρων σε αυτό τον τομέα, η κ. Πελώνη επισήμανε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της πανδημίας κάλεσε σε εγρήγορση και όχι σε χαλάρωση, τόσο σε φάσεις έξαρσης όσο και ύφεσης και πρόσθεσε: «Θα επαναλάβω ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα. Αυστηρότερα πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους, μεγάλη προσοχή, ενίσχυση του εμβολιασμού και πολύς συχνός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο επαναφοράς της καθολικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η κυβερνητική εκπρόσωπος, τόνισε ότι δεν έχουμε απαλλαγεί από την υποχρέωση χρήσης μάσκας παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνάθροιση και έντονος συγχρωτισμός.

«Γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται εντατικοί έλεγχοι. Σε κάθε περίπτωση όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τα δεδομένα. Δεν έχω όμως να σας πω κάτι νεότερο επ’ αυτού αυτή την στιγμή», πρόσθεσε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...
ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για...

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψεύδεται

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές της άσκησε ο πρόεδρος του...

«Oι μάσκες έπεσαν»: Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση στην πρόταση μομφής Ανδρουλάκη για τα Τέμπη

Απάντηση στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης με αφορμή δημοσίευμα για το δυστύχημα...

Τέμπη: Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν πληροφορίες ότι έγινε προσπάθεια κρατικής μονταζιέρας

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» για το δυστύχημα των Τεμπών, κυβερνητικές...