Λαμία: Φωτιά σε διαμέρισμα ηλικιωμένων – Τους έσωσαν οι γείτονες

22
Λαμία: Φωτιά σε διαμέρισμα ηλικιωμένων - Τους έσωσαν οι γείτονες

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Λαμίας εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε σε πολυκατοικία επί της οδού Όθωνος.

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στο οποίο διαμένει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες ξεπήδησαν από την ηλεκτρική κουζίνα .

Όμως, δύο άνδρες που βρίσκονταν σε γειτονική καφετέρια έδειξαν ιδιαίτερο θάρρος καθώς μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, πήραν τον πυροσβεστήρα του καταστήματος και έσπευσαν στο διαμέρισμα.

«“Σηκώσαμε την μπλούζα, πήραμε βαθιά αναπνοή και μπήκαμε μέσα. Ο καπνός είχε κάνει την κατάσταση αποπνικτική. Είδαμε τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος πανικόβλητους. Δεν χάσαμε χρόνο, χρησιμοποιώντας τον πυροσβεστήρα αρχίσαμε να ρίχνουμε στη φωτιά» λένε οι δύο νεαροί στο Lamianow.

Διαβάστε επίσης:  Το δικό Του βλέμμα

Στη συνέχεια , έφτασαν στο σημείο τρία πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με μεγάλο καλαθοφόρο προκειμένου να σβήσουν την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην ηλεκτρική κουζίνα.

Οι πυροσβέστες αφού εξασφάλισαν την απομάκρυνση των ηλικιωμένων ενοίκων από το χώρο και ενήργησαν πολύ γρήγορα προκειμένου οι φλόγες να μην εκδηλωθούν στο υπόλοιπο σπίτι, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο το κτίριο.

Για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών στη συμβολή με την οδό Αμαλίας η Τροχαία Λαμίας διέκοψε για λίγη ώρα την κυκλοφορία προς την πλατεία Λαού.

Πηγή: Lamiareport.gr