Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

L’Echo: Η Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, στο σπίτι της βρέθηκαν τσάντες με χαρτονομίσματα

Με τίτλο “Σακούλες με μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” η βελγική εφημερίδα L’Echo  επικαλούμενη δικαστικές πηγές, αναφέρει πως μετά τις πρώτες συλλήψεις που έγιναν τα ξημερώματα και την κατάσχεση 600.000 ευρώ σε μετρητά, οι ανακριτές συνέλαβαν τον πατέρα της Εύας Καϊλή, ο οποίος είχε επίσης μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού -σύμφωνα με το δημοσίευμα- οι ανακριτές πιστεύουν ότι είχε προειδοποιηθεί από συνεργούς.

Η ευρωβουλευτής μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που σχετίζεται με το Κατάρ, τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ και εκτός της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου. Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι. 

 

“Οι δηλώσεις της Εύας Καϊλή για το Κατάρ, περί πρωτοπόρου στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, ήταν αυτές που ξεχείλισαν το ποτήρι” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο η απόφαση του να μην είναι εκ νέου υποψήφια είχε ληφθεί από το καλοκαίρι, μετά τις καταγγελίες του για την υπόθεση με το Pretador.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Εύα Καϊλή λειτούργησε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ, με τις δηλώσεις της πως “είναι κάτι σύνηθες και έχει συμβεί και σε άλλους”. Για την υπόθεση καθαυτή ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι “τα χθεσινά τα έμαθε όταν τα έγραψαν τα βελγικά sites και οι βελγικές εφημερίδες” και δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας L’Echo, η κ. Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν «τσάντες με χαρτονομίσματα».

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η κ. Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία. Οι ανακριτές συνέλαβαν και τον πατέρα της, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, η κ. Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν χθες σε ακρόαση, θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης.

Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει επιβεβαιώσει τα ονόματα των συλληφθέντων, αλλά τονίζει ότι πρόκειται για «προσωπικότητες με στρατηγικές θέσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες είναι ο σύντροφος της κ. Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν παλαιότερα συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Πανκέρι.

Συνελήφθη επίσης ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βιντσεντίνι, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC). Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice». 

Όπως μεταδίδουν όλα τα ΜΜΕ, παράλληλα χθες συνελήφθησαν στο Μπέργκαμο της Ιταλίας η σύζυγος και η κόρη του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Πανκέρι, ο οποίος είναι ο ιδρυτής μιας εκ των ΜΚΟ που ερευνά η βελγική αστυνομία, της «Fight Impunity», η οποία από το 2019 μάχεται κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο σπίτι του κ. Πανκέρι στις Βρυξέλλες βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σύμφωνα με τη «Soir». 

Έχει γίνει επίσης γνωστό ότι οι βελγικές αρχές διενήργησαν έρευνα στα σπίτια και τα γραφεία συνεργατών δύο Βέλγων ευρωβουλευτών, της Μαρί Αλένα, πρώην υπουργού του Βελγίου και του Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι επίσης ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι αρχές κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σφράγισαν τα γραφεία των βοηθών τους. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, αναφέρει ότι στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών Αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, FIFA, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κρήτη: Άρπαξαν 10.000 ευρώ από τον εργοδότη τους και του έστειλαν SMS… γράφοντας ”Bye-bye”

Μια κλοπή που σίγουρα δεν περίμενε, κατήγγειλε ένας 44χρονος στην Κρήτη. Σύμφωνα με όσα ανάφερε,...

Market Pass – Ανατροπή: Ποιοι δεν θα πάρουν χρήματα ούτε τη Δευτέρα

Πληρωμές ύψους 277 εκατ. ευρώ για 2,61 εκατ. πολίτες που δικαιούνται το Market Pass έχουν...

Ελλάδα – Βέλγιο 68-64

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, η Εθνική Νέων Ανδρών κέρδισε το Βέλγιο με 68-64...

Εύα Καϊλή: Χωρίς “βραχιολάκι” με απόφαση Βέλγου δικαστή

Ο Βέλγος δικαστής κατά της διαφθοράς που ήταν υπεύθυνος για τον λεγόμενο φάκελο του...