Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.1 C
Athens

Λέρος: Στο μικροσκόπιο τρεις ύποπτοι για την κλοπή στρατιωτικού οπλισμού – Φέρεται ότι ομολόγησε ο ένας

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής στρατιωτικού οπλισμού από τη Ναυτική Βάση στη Λέρο είναι οι Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τρία άτομα που φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρώην αποθηκάριο, ο οποίος πήρε μετάθεση αμέσως μετά τη Λέρο για περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και για δύο μέλη της ομάδας ΟΥΚ.

Ένας από τους τρεις βασικούς υπόπτους φέρεται να παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση εξαφάνισης στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

Πρόκειται για εν ενεργεία υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος πλέον υπηρετεί σε άλλη μονάδα, εκτός της Λέρου.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε διαπιστωθεί η απώλεια δύο αντιαρματικών όπλων, άγνωστου αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.
ΓΕΝ: «Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό στη Λέρο»

Oι έρευνες για την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) είναι σε πλήρη εξέλιξη από τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).

Ακόμα, το ΓΕΝ αναφέρει ότι «υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».
Πώς αφαιρέθηκαν τα πυρομαχικά

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπαξιωματικός που «έσπασε» και μίλησε για την απώλεια πυρομαχικών ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2018, ο προκάτοχός του διαχειριστής της αποθήκης ζήτησε τα κλειδιά για τον θάλαμο όπου φυλασσόταν ο φόρτος μάχης για τους βατραχανθρώπους των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ο νέος διαχειριστής της αποθήκης είχε αναλάβει καθήκοντα στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018, περίπου ένα μήνα πριν το αίτημα του συναδέλφου του να του δώσει τα κλειδιά.

Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, ο υπαξιωματικός έδωσε τα κλειδιά στον προκάτοχό του αφού -όπως είπε- πείστηκε ότι ο προηγούμενος (τον Οκτώβριο του 2018) διαχειριστής της αποθήκης πυρομαχικών ήθελε να μπει στο χώρο με δύο βατραχανθρώπους για να αφήσουν δικά τους υλικά.

Στο ερώτημα των διενεργούντων την προανάκριση γιατί έδωσε τα κλειδιά της αποθήκης σε πρόσωπα μη εξουσιοδοτημένα, ο υπαξιωματικός που ομολόγησε ότι έδωσε τα κλειδιά, απάντησε ότι λειτούργησε βάσει εμπιστοσύνης με τον συνάδελφό του.

Στην ομολογία του, ο προηγούμενος διαχειριστής της αποθήκης υποστήριξε ότι ο υπαξιωματικός που απέσπασε τα κλειδιά μαζί με τους δύο βατραχανθρώπους των ΟΥΚ μπήκαν στον ελεγχόμενο χώρο της αποθήκης σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις το 2018.

Όπως ισχυρίζεται ο υπαξιωματικός που «έσπασε» και παραδέχθηκε ότι ενεχείρισε τα κλειδιά της αποθήκης σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, οι δύο ΟΥΚάδες με τον συνεργό τους έμπαιναν στην αποθήκη με μαύρες σακούλες και έβγαιναν κρατώντας τις ίδιες μαύρες προφανώς γεμάτες με τον στρατιωτικό οπλισμό.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Πάσχα: Αρχίζει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για το Πάσχα στα εμπορικά καταστήματα, ενώ την Κυριακή, 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι...

Καιρός: Σκόνη, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Άστατος αναμένεται να είναι σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και...

Τροχαίο στην Λεωφόρο Ποσειδώνος – Δύο τραυματίες

Tροχαίο με το… καλημέρα στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Παλαιό Φάληρο, στο ρεύμα προς Πειραιά, με ανατροπή οχήματος. Ήταν λίγο μετά τις 6 το πρωί όταν ο...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...

Κρατείται μέχρι να απολογηθεί ο Φλώρος: Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα – Κινδυνεύει με 10ετή...

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος αντιμετωπίζει το κακούργημα της επίθεσης σε βουλευτή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καρκίνος μαστού και κληρονομικότητα: Οι τρεις απλές συνήθειες που θα σε προστατέψουν

Ακόμη και αν έχετε κάποια στενή συγγενή που έχει προσβληθεί από καρκίνο του μαστού,...

Νέα Φιλαδέλφεια: Τρεις Ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την...

Μελέτη: Οι τρεις δόσεις με Pfizer παρέχουν καλύτερη προστασία από τις δύο

Έναν μήνα μετά την τρίτη δόση εμβολίου Pfizer-BioNTech η αποτελεσματικότητά του είναι υψηλότερη σε...

Γλυκά Νερά: Σε τρεις βασικούς ύποπτους εστιάζει Η ΕΛ.ΑΣ.

Σε κακοποιούς που προέρχονται από βαλκανικές χώρες επικεντρώνουν τις έρευνές τους τα στελέχη της...