Λέσβος: Εκρηκτικό κλίμα ενόψει της ομιλίας Τσίπρας

Στους δρόμους 3.000 πολίτες

39
Λέσβος: Εκρηκτικό κλίμα ενόψει της ομιλίας Τσίπρας

Σε εξέλιξη διαμαρτυρίες στη Μυτιλήνη, ενώ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζεται να δώσει ομιλία στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. 

Σύμφωνα με το tweet του Γιώργου Χρηστίδη, ανταποκριτή του Spiegel, καταστηματάρχες του νησιού βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τις οικονομικές αδικίες. Παράλληλα οι κάτοικοι ζητούν την εκκένωση της Μόρια και έχουν αναρτήσει πανό που γράφουν: «Η Μόρια δεν μπορεί να ζει στην απειλή» και «SOS Μόρια, δώστε λύση τώρα». Στο σημείο βρίσκεται και ομάδα αντιεξουσιαστών με κράνη, μαντήλια και καδρόνια.

Οπως αποτυπώνεται σε φωτογραφίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα και ανταποκριτές κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται σε δρόμους της πόλης ενώ κεντρικά σημεία έχουν αποκλειστεί από κορδέλες και δυνάμεις της Ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:  Νέα πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων κατά του κορωνοϊού

Η ΕΛΑΣ απαντώντας σε δημοσιεύματα που ήθελαν 17 διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται στο νησί ενημέρωσε άτυπα για το πραγματικό μέγεθος της αστυνομικής δύναμης, σημειώνοντας ότι στη Λέσβο

-Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

-Τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

-Δύο μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια. -Στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.