Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

Lidl Ελλάς: Το “ατόπημα” με την 70χρονη που έκλεψε κρέας και τυρί

Τη λύπη της για το περιστατικό με τη 70χρονη και τη μήνυση που υποβλήθηκε από τους υπεύθυνους του καταστήματος στο Ίλιον εκφράζει η εταιρεία Lidl Ελλάς. 

Η ηλικιωμένη γυναίκα έκλεψε κρέας και τυρί από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον  καθώς δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει τα απαραίτητα γι αυτήν και την οικογένεια προϊόντα.

Όταν η κλοπή αποκαλύφθηκε, κάποιοι πελάτες έσπευσαν να πληρώσουν εκείνοι το αντίτιμο, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 40 ευρώ για τα προϊόντα που είχε κλέψει η ηλικιωμένη γυναίκα ωστόσο, οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ επέμεναν να κάνουν μήνυση.

Ακόμη και οι αστυνομικοί στο τμήμα που πήγε η γυναίκα μετά την κλοπή συγκινήθηκαν από την περίπτωση της, ωστόσο οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ ακόμα επέμεναν για μήνυση! Ωστόσο μετά από παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης η αλυσίδα σούπερ μάρκετ απέσυρε την μήνυση και κίνησε τις διαδικασίες για την οικονομική ενίσχυση της 70χρονης.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια με την ηλικιωμένη. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ηλικιωμένη, επηρεασμένη από δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, επιχείρησε να κλέψει κάποια τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κατάλαβαν την κίνηση της γυναίκας και, παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...
Κιλκίς, κατέσχεσαν, κρέας,

“Καλάθι του Πάσχα”: Σε ισχύ από σήμερα – Και το αρνί στις νέες κατηγορίες...

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη (24/4) το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. Σύμφωνα με...

Λες και βρίσκεσαι στον πλανήτη Άρη! Δυστοπικές εικόνες από την Αθήνα λόγω αφρικανικής σκόνης...

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ – Ένα απόκοσμο σκηνικό επικρατεί στον ουρανό των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, όπου τα κίτρινα και τα πορτοκαλί χρώματα...

Σαν σήμερα 24 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1827: Μία μέρα μετά τον θάνατο του Γεωργίου Καραΐσκάκη στο Φάληρο, ακολουθεί η...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αλτσχάιμερ: Συνδέεται με το κρέας και τις επεξεργασμένες τροφές

Μια μελέτη βρήκε μια ισχυρή σχέση μεταξύ της νόσου του Αλτσχάιμερ και της καθημερινής...

ΕΟΔΥ: Συμβουλές για το κρέας του χριστουγεννιάτικου γεύματος

Τα δεδομένα του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι πολύ συχνά παθαίνουμε “τροφική δηλητηρίαση”, εμφανίζουμε δηλαδή συμπτώματα...

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Σύντομα τα αποτελέσματα χαρτογράφησης των τιμών σε γάλα, τυρί, γιαούρτι

Σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης για την πορεία των τιμών στο γάλα στο...

Κρήτη: Ερευνάται ο θάνατος 70χρονης – Κρατείται ο γιος της

Την υπόθεση του θανάτου μιας 70χρονης γυναίκας από τα Πραιτώρια του Δήμου Αρχάνων-Αστερουσίων του...