Lifestyle της Αριστεράς: Κάντο όπως ο Αλέξης!

44
lifestyle της Αριστεράς: Κάντο όπως ο Αλέξης!

Το «μυστικό σχέδιο» του Αλ. Τσίπρα για να… καταστρέψει τους πλούσιους μέσα από τα κότερά τους! Χαβιάρι και σαμπάνια

Είναι ή δεν είναι τελικά ο Αλ. Τσίπρας στο κότερο?… Όλοι συμφωνούν (με ελάχιστες εξαιρέσεις που κρατούν επιφυλάξεις) ότι είναι τελικά ο Αλ. Τσίπρας στις φωτογραφίες που ανήρτησε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε και οι οποίες παρουσιάζουν τον Πρωθυπουργό να απολαμβάνει ένα ωραίο πούρο, ξέγνοιαστος με το μαγιό του, κατά τις διακοπές με την οικογένειά του στο μεγάλο σκάφος ενός γνωστού εφοπλιστή.

Όπως είναι λογικό, οι φωτογραφίες αυτές, έχουν προκαλέσει θύελλα στο πολιτικό σκηνικό, με αξιοσημείωτο γεγονός ότι μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

lifestyle της Αριστεράς: Κάντο όπως ο Αλέξης!

Πιο αναλυτικά:

Ο πρωθυπουργός καπνίζει αμέριμνος πούρο ενώ βρίσκεται εκεί οικογενειακά, με την Περιστέρα Μπαζιάνα και τα παιδιά του. Πρόκειται μάλλον για πρωθυπουργικές διακοπές τον Αύγουστο του 2018, λίγο καιρό δηλαδή μετά την τραγωδία στο Μάτι και τον τραγικό θάνατο 102 ανθρώπων, τραγωδία που επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα.

Δεν είναι, φυσικά, επιλήψιμο ή καταδικαστέο να απολαμβάνει κάποιος τις διακοπές του σε χλιδάτο σκάφος παρέα με εφοπλιστές ή επιχειρηματίες, όταν ανήκει στον κύκλο τους. Ωστόσο, αυτό θεωρείται αδιανόητο για έναν πρωθυπουργό. Δεν νοείται ηγέτης χώρας όπως η Ελλάδα, σε εποχή μνημονίου, με τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, να περνάει τις διακοπές του σε σπίτια εφοπλιστών ή στα κότερά τους. Αυτό ισχύει κυρίως στην περίπτωση Τσίπρα, ο οποίος έχει ενοχοποιήσει και αποδομήσει τις σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με την ελίτ του χρήματος και τη διαπλοκή.

Την προηγούμενη φορά που συνέβαιναν αυτά στην Ελλάδα ήταν την εποχή της κατάπτωσης του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου περνούσε τις διακοπές του σε βολικές βίλες φίλων σαν του ιδιοκτήτη του «King George» Σωκράτη Καλκάνη στη Σαρωνίδα, στο αρχοντικό Κιοσέογλου του ιδιοκτήτη των Τσιμέντων Χαλκίδας στην Πάτμο, στη θαλαμηγό «Αριάδνη» του εφοπλιστή Ανδρέα Ποταμιάνου.

Σάλο είχαν προκαλέσει τότε οι διακοπές του Ανδρέα, την εποχή των σεισμών της Καλαμάτας, με τη Μιμή, στο γιοτ «Γκουανταλαχάρα» του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Απεδείκνυαν τον κυνισμό μιας εξουσίας που είχε ξεφύγει από τα όρια της πολιτικής ηθικής και είχε απομακρυνθεί από το λαϊκό αίσθημα.

Το ζήτημα τίθεται ακόμη πιο επιτακτικά για τον Αλέξη Τσίπρα διότι αναρριχήθηκε στην εξουσία με το επιχείρημα του ηθικού πλεονεκτήματος της «πρώτης φοράς Αριστεράς». Πολέμησε -υποτίθεται- το «παλιό σύστημα» και ευαγγελίστηκε την πάταξη της διαπλοκής. Κανείς ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κανένας Ελληνας, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο κ. Τσίπρας, ένας τυπικός εκπρόσωπος της μικρομεσαίας τάξης, θα γινόταν πρωθυπουργός υποσχόμενος να πατάξει τις παθογένειες της παλιάς πολιτικής τάξης αλλά ότι θα μεταμορφωνόταν τόσο ακραία, μέσα σε τέσσερα χρόνια, που θα κατέληγε να κάνει όσα κατήγγειλε στο παρελθόν, και ακόμη περισσότερα. Από τις εκδρομές σε κάμπινγκ, στα χλιδάτα κότερα της νομενκλατούρας.

Διαβάστε επίσης:  Έρχεται το Παιδικό Πανεπιστήμιο στην Αττική

Επίσης, στα ερωτήματα που τίθενται είναι και το γιατί οι διακοπές του πρωθυπουργού σε ιδιωτικό σκάφος κρατήθηκαν μυστικές τον Αύγουστο του 2018. Ισως γιατί οι βόλτες με σκάφος έγιναν μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι και το Μέγαρο Μαξίμου δυσκολεύεται να το δικαιολογήσει. Προς το παρόν, το περιβάλλον Τσίπρα ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τις φωτογραφίες. Σημειώνεται ότι γενικά οι διακοπές του πρωθυπουργού καλύπτονται από μια περίεργη μυστικοπάθεια. Πριν από έναν χρόνο, απεκαλύφθη ότι το σπίτι που κάνει διακοπές στο Σούνιο ανήκει στην επίσης εφοπλιστική οικογένεια Μαρτίνου.

Αλλά το κυριότερο, και αυτό που φαίνεται να προκαλεί τις περισσότερες αντιδράσεις, είναι η αντίφαση ενός πρωθυπουργού που δηλώνει κοντά στον λαό, καταγγέλλει τις ελίτ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι διαπλεκόμενος με τους πλούσιους και ισχυρούς, και την ίδια στιγμή ο ίδιος ο εξυπηρετείται για τις διακοπές του από τους ίδιους πλούσιους και ισχυρούς που κατακεραυνώνει με κάθε ευκαιρία.

Έτσι, τίθεται το ερώτημα πώς συμβιβάζεται το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα του ριζοσπάστη αριστερού πρωθυπουργού με τις διακοπές πολυτελείας στα σκάφη των πλουσίων, που μάλιστα κρατούνται μυστικές.

lifestyle της Αριστεράς: Κάντο όπως ο Αλέξης!

Πώς αποκαλύφθηκαν οι φωτογραφίες

Τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος που ανέβασε τις φωτογραφίες στο Τwitter δεν φαίνεται να έχει αμφιβολίες για την ακρίβεια των πληροφοριών του και έγραψε:

«Σκαφάτος και πουράτος απολαμβάνει τη θαλαμηγό!
Από τις διακοπές του..εξαφανισμένου το καλοκαίρι του 2018.
Όταν έχεις το..ηθικό πλεονέκτημα να καταγγέλλεις την διαπλοκή των άλλων φυσικά».