Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Athens

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ-ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ: Valentine’ s day is coming!

Της Νίκης Κούκου*

Ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, ημέρα γιορτής των ερωτευμένων, τα καταστήματα στόλισαν τις βιτρίνες τους με καρδούλες, αρκουδάκια και όλων των ειδών τα δώρα που φανερώνουν ρομαντισμό και τρυφερότητα.

Τα ανθοπωλεία βρίσκονται σε ετοιμότητα να πουλήσουν τριαντάφυλλα και τα ζαχαροπλαστεία δημιουργούν με αριστοτεχνία τούρτες σε σχήμα καρδούλας περιμένοντας τους υποψήφιους αγοραστές, τα εστιατόρια διαφημίζουν μενού ικανά να προσελκύσουν ζευγάρια, που θα δειπνήσουν υπό το φως των κεριών, συνοδευόμενοι από ρομαντική μουσική.

Η γιορτή των ερωτευμένων δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα μας, είναι ξενόφερτη και η ιστορία της ξεκινά πολλούς αιώνες πριν. Η αναφορά του Βαλεντίνου, σύμφωνα με τις πηγές που έχουμε γίνεται όχι σε ένα αλλά περισσότερα άτομα με το ίδιο όνομα ανά τα έτη, το αποτέλεσμα της ιστορίας όμως, ενός ή πολλών είναι το ίδιο, η αγάπη και η προστασία της. Η προέλευση της εορτής έχει τις ρίζες της κατά τον 3ο αιώνα στην Ρώμη, όμως σε βάθος ετών αναμιγνύεται και με άλλα πρόσωπα του ονόματος Βαλεντίνος, και τέλος τον 14ο αιώνα αποκτά τη σημασία που έχει σήμερα. Ανεξαρτήτως της ιστορίας, το νόημα της (ύμνος προς το θεό «έρωτα») παραμένει αναλλοίωτο για όλους τους εορτάζοντες ανά τον κόσμο και τους εμπνέει ως προς την έκφραση της ευγενούς αγάπης.

Σίγουρα η αγορά θα κινηθεί καθώς οι περισσότεροι ερωτευμένοι θα προσφέρουν και θα δεχθούν έστω κάτι συμβολικό για να αποδώσουν τιμή στο ταίρι τους και να εκφράσουν την αγάπη τους, το θαυμασμό και τον έρωτα τους, όπως καλεί η ημέρα.

Αδιαμφισβήτητα είναι όμορφα τα συναισθήματα που γεννούν η εκδήλωση αγάπης και ερωτισμού, όμως είναι σχεδόν αστείο αν αυτό συμβαίνει μια φορά το χρόνο. Τα μέσα μαζικής δικτύωσης εισάγοντας στις λειτουργίες και στις παροχές τους όλες τις «ξεχωριστές» ημέρες που συνδέουν τους ανθρώπους, έχουν ήδη προετοιμαστεί καθώς έχουν δημιουργήσει εφαρμογές με καρδούλες και δωράκια.

Όμως, οι εκδηλώσεις αγάπης έχουν αξία και προσδίδουν νόημα στη ζωή των ζευγαριών, των ερωτευμένων ανθρώπων που έχουν έντονα συναισθήματα ο ένας για τον άλλο, όταν συμβαίνουν με ειλικρίνεια σε κοινό χώρο και χρόνο και όχι μέσω των υπολογιστών που καθηλώνουν τους ανθρώπους μπροστά από την οθόνη τους για ώρες. Γιατί, η αληθινή επικοινωνία και το φλερτ συμβαίνουν στην καθημερινότητα πρόσωπο με πρόσωπο κι όχι υπό την μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας και μηνυμάτων.

Πέραν της εικονικής πραγματικότητας λοιπόν, εύχομαι τα λουλούδια που θα διακινηθούν στην αγορά να είναι εκατομμύρια περισσότερα από τις απλές φωτογραφίες που θα κοινοποιηθούν στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ο λόγος εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας (δηλαδή η αγάπη και ο έρωτας), να συνεχίσει να υπάρχει και να εξυμνείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους… και των ετών, στην πορεία των ζευγαριών.

* Συγγραφέας του βιβλίου: «Θα με αγαπούσες για πάντα …είχες πει!»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 16/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 16/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2741), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Η κόκκινη κλωστή στο χέρι μπορεί να μας προστατέψει από πολλά πράγματα

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε κάποια πράγματα τα οποία, ίσως, δεν γνωρίζατε για την κόκκινη κλωστή. Προλήψεις; Δεισιδαιμονίες; Πάντως δεν τα λες...

Δέκα σκληρές αλήθειες για τη ζωή

Πρώτη σκληρή αλήθεια ζωής: Αν νομίζεις ότι η ζωή σου έχει τελματώσει, το λάθος είναι δικό σου! Με άλλα λόγια, σου λείπει η δύναμη να πεις:...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-4-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 11/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, τηνΠεμπτη 11/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2739), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-8-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 9/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 9/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2738), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 7/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 7/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2737), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Να Χαμογελάω

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 8 λόγοι για να χαμογελάμε

Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας*, Ψυχολόγος Ας μιλήσουμε για την θετική πλευρά της ζωής. Ας σταθούμε σε όλους αυτούς τους λόγους για τους οποίους το χαμόγελο,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι μια από τις σημαντικότερες της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης....

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από...

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65: Σήμερα ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα

Σήμερα στις 10 π.μ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την...

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον...