Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13 C
Athens

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ “ΓΑΜΟ”! Στα άκρα οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ- Ποταμιού

Λίγο πριν την ανακοίνωση της κοινής τους συμπόρευσης οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού φαίνεται πως έφτασαν στα άκρα. Το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης λέγοντας πως κάποιοι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φοβούνται τις καθαρές διαδικασίες.

«Από ότι φαίνεται κάποιοι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φοβούνται τις καθαρές διαδικασίες και τη διαφάνεια. Τα στελέχη όμως του χώρου και οι πολίτες που θέλουν ένα νέο Κίνημα σε γερές βάσεις δεν θα κάνουν πίσω».

Νωρίτερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε προτάσεις για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ενώ αντέδρασε στην ανοιχτή επιστολή του Ποταμιού που περιλάμβανε αιχμές εναντίον της.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη κάνουν λόγο ότι «δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι πίσω από την κωλυσιεργία την διγλωσσία και τις συνεχείς υπαναχωρήσεις, υπήρχαν σκοπιμότητες. Είναι προφανές ότι στη λογική του κ. Θεοδωράκη δεν είναι η ισχυρή αυτόνομη πολιτικά και προγραμματικά παράταξη».

Η ανοιχτή επιστολή του Ποταμιού:

«Το Ποτάμι στο συνέδριό του, το Φεβρουάριο, εκτίμησε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα μεγάλη παράταξη που θα εκπροσωπεί τις δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς. Μια παράταξη που δεν θα είναι μόνο άθροισμα του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ αλλά θα είναι ένα νέο πολιτικό Κίνημα το οποίο θα συσπειρώσει όλους τους πολίτες που ασφυκτιούν από τις συντηρητικές και λαϊκίστικες πολιτικές. Ένα Κίνημα δυνατό, που θα καθορίζει τις εξελίξεις και θα δίνει λύσεις.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε το Μάρτιο τη δημιουργία μιας Επιτροπής Διαλόγου θέτοντας ως προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, των κινήσεων και των προσωπικοτήτων που δραστηριοποιούνται στον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Και πράγματι παρά τις αμφιταλαντεύσεις της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – αμφιταλαντεύσεις που κράτησαν 2 εβδομάδες – κατορθώσαμε τελικά να συγκροτήσουμε την Επιτροπή Διαλόγου όπου εκπρόσωποι από την Δράση, το Ποτάμι, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τους Οικολόγους, το Δίκτυο μαζί με ανεξάρτητες προσωπικότητες, αναζήτησαν τις λύσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Με τις δημόσιες παρεμβάσεις μας, όλα τα στελέχη του Ποταμιού, προσπαθήσαμε αυτούς τους έξι μήνες να πείσουμε τους προοδευτικούς πολίτες, τους νέους και τις νέες ότι μπορούν να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές της μεγάλης αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος. Ο μεγάλος δημοκρατικός χώρος δεν έχει ανάγκη ούτε από προστάτες, ούτε από ιδιοκτήτες. Και πρέπει να πάψει να είναι πεδίο πρόσφορο σε λεηλασίες είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά.

Η καταστροφή που προκαλεί στη χώρα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας υποχρεώνει να αφήσουμε πίσω τις διαφορές μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλοι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας για τα λάθη και τις παθογένειες του παρελθόντος. Σε αυτή την πορεία ανασυγκρότησης του χώρου κάποιοι πρέπει να συνταξιοδοτηθούν, κάποιοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και κάποιοι άλλοι να βγουν μπροστά. Άλλωστε αυτός ο χώρος έχει αποδείξει ότι δημιουργεί στελέχη, με συγκρότηση, με ευρωπαϊκές αξίες και διάθεση προσφοράς. Στελέχη που μπορούν να εμπνεύσουν και να χειραφετήσουν την κοινωνία. Στο Ποτάμι, στο ΠΑΣΟΚ και στις άλλες φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις υπάρχουν στελέχη με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Μετά λοιπόν από την εξάμηνη αναζήτηση των κοινών τόπων αλλά και την ανάδειξη των διαφορών, ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό Κίνημα που θα συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις του χώρου; Με ενότητα, ανανέωση και πολιτικό σχέδιο;

Η δική μας απάντηση είναι «μπορούμε»!

Απαριθμούμε λοιπόν τις διαδικασίες που θεωρούμε απαραίτητο να γίνουν. Ανοιχτές διαδικασίες με πολιτική διαφάνεια και επαρκή χρόνο που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών.

«Όλα ανοιχτά» είναι η προϋπόθεση που θέτουμε για να ξεφύγουμε από τις διαρροές και τους ψιθύρους που δημιουργούν νοσηρό κλίμα και υπονομεύουν το εγχείρημα:

Συγκρότηση μιας εφορευτικής συντονιστικής επιτροπής με εκπροσώπηση όλων των κομμάτων και των κινήσεων του χώρου που θέλουν να λάβουν μέρος στο εγχείρημα.
Υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του επικεφαλής του νέου Κινήματος.
Τρίμηνη προεκλογική περίοδος μετά το κλείσιμο των υποψηφιοτήτων ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους να παρουσιάσουν το σχέδιό τους για την ανόρθωση της χώρας και τις θέσεις των πολιτικών ρευμάτων που εκφράζουν.
Διοργάνωση ντιμπέιτ, ει δυνατόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας για να αντιπαρατεθούν και σε τοπικό επίπεδο οι απόψεις και οι προτάσεις των υποψηφίων.
Εκλογές με ηλεκτρονικές «κάλπες» στις οποίες μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δηλώνουν ότι θέλουν να συμμετέχουν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι στο νέο εγχείρημα. Η ηλεκτρονική διαδικασία είναι η μόνη που διασφαλίζει πλήρως το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50% συν 1, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται σε 21 μέρες.
Στην επαναληπτική ψηφοφορία έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και πολίτες που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.
Ο νέος αρχηγός αναλαμβάνει επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων που πήραν μέρος στην διαδικασία.
Το αργότερο σε τρεις μήνες μετά την εκλογή του νέου αρχηγού συγκαλείται συνέδριο για την ψήφιση των πολιτικών θέσεων, του νέου καταστατικού και των οργάνων του νέου Κινήματος. Οι σύνεδροι εκλέγονται από τη βάση με διαδικασίες ανάλογες αυτών της εκλογής του αρχηγού και μπορούν να πάρουν μέρος όσοι πολίτες έχουν ήδη δηλωθεί ως μέλη στο νέο Κίνημα.
Τα κόμματα που συμμετέχουν, διακόπτουν την πολιτική τους δραστηριότητα με την εκλογή του νέου αρχηγού.
Ο νέος αρχηγός και τα νεοεκλεγέντα όργανα οδηγούν το Κίνημα στις εθνικές εκλογές.
Ολα τα παραπάνω μπορούν βέβαια να συζητηθούν από τους συμμετέχοντες στην κοινή προσπάθεια και να βρεθούν κοινά αποδεκτοί κανόνες, χωρίς όμως να αλλοιώσουμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά τους.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας προτείνουμε την εβδομάδα 19 με 24 Σεπτεμβρίου (μετά τις ομιλίες των αρχηγών στην ΔΕΘ) να διοργανωθεί κοινή συνέντευξη τύπου της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη όπου θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και θα παρουσιαστούν οι πολιτικές πλατφόρμες των δύο αρχηγών.

Και οφείλουμε εδώ μια απάντηση σε όσους εμφανίζουν ως «κοινή θέση» και «προϋπόθεση συνεργασίας» την πρόταση για «Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης». Κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί ποτέ προς συζήτηση στις μεταξύ μας συναντήσεις. Το Ποτάμι πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει «εθνική συνεννόηση» σε μείζονα θέματα (πχ: πρόταση προς τους δανειστές για μείωση του χρέους) αλλά δεν θεωρεί ότι η λύση στο αδιέξοδο της χώρας είναι οποιαδήποτε μορφή συγκυβέρνησης με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η εκλογή λοιπόν του νέου αρχηγού δεν είναι μια τυπική διαδικασία κενού πολιτικού περιεχομένου, ούτε πρέπει να καταλήξει σε μια αναμέτρηση κομματικών μηχανισμών. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε στην κοινωνία, να αναδείξουμε λύσεις και προτάσεις που θα φέρουν νέο αίμα στον πολύπαθο χώρο μας. Θα αναδείξουν τις διαφορές και τις συγκλίσεις μας.

Τα προβλήματα της χώρας απαιτούν από όλους μας να ξεπεράσουμε τους δισταγμούς μας αλλά και ταυτόχρονα να μην συμβιβασθούμε με μεσοβέζικες ή παλιές λύσεις.

Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα, πρέπει να αλλάξουμε τη ροή των γεγονότων, πρέπει να τολμήσουμε. Πρέπει να ενωθούμε με τους πολίτες που θέλουν ελπίδα και προοπτική.

Δημήτρης Τσιόδρας-Παντελής Αβραμίδης».

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

«Έχουμε καταβάλλει προσπάθεια να συμπεριλάβουμε και τα σημεία που διαφάνηκαν συγκλίσεις, ιδιαίτερα κατά την συνάντησή μας της περασμένης Παρασκευής, και να βρούμε λύσεις εκεί που υπήρξαν διαφορετικές οπτικές.

Κατανοείτε ότι η διαδικασία διαλόγου που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2016, πρέπει να οδηγήσει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Δεν μπορεί να παραπεμφθεί στις καλένδες, και ουσιαστικά να εκφυλισθεί.

Αυτό προσδοκά ο ευρύτερος χώρος μας, πράξεις και όχι λόγια απαιτούν οι πολίτες που στηρίζουν το εγχείρημά μας. Και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να μη τους απογοητεύσουμε.

Αναμένουμε κατά την νέα συνάντησή μας την Τετάρτη 7/09 (όπως από κοινού έχουμε προσδιορίσει), τις παρατηρήσεις και τις συγκεκριμένες προτάσεις σας στο σχέδιο που σας αποστείλαμε. Είναι ώρα να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες κινήσεις. Να βρούμε την «συνισταμένη» που θα οδηγήσει στην συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων μας, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως από κοινού είχαμε στοχεύσει».

Α) Στόχος μας είναι η δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα του Δημοκρατικού Προοδευτικού Μεταρρυθμιστικού χώρου.

Το νέο πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας.

Πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας με τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, δεν περιοριζόμαστε στην άθροιση των ποσοστών μας.

Ένας νέος πολιτικός φορέας, ιδεολογικά και πολιτικά οριοθετημένος από την συντηρητική πολιτική της Ν.Δ. και τον Εθνολαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ενεργή συμμετοχή όσων ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού ριζοσπαστικού κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας.

Β) Η χώρα έχει ανάγκη από μια Εθνική Γραμμή και ισχυρή Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης που θα την υλοποιήσει.

Δεν θα είμαστε κυβερνητικό συμπλήρωμα ούτε της Ν.Δ., ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ) Στην πρώτη – μεταβατική φάση, συνυπάρχουμε στην μεγάλη προοδευτική συμμαχία με όρους πολιτικής αυτονομίας και σεβασμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε φορέα που συμμετέχει στο εγχείρημα.

Με την συμπόρευση, την κοινή δράση στην Βουλή (ενοποίηση Κοινοβουλευτικών Ομάδων) και στην Κοινωνία , δυναμώνουμε τους πολιτικούς δεσμούς, ξεπερνάμε τις επιφυλάξεις, οικοδομούμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, ώστε να προχωρήσουμε δυναμικά στον στόχο μας: στον νέο ενιαίο πολιτικό φορέα του προοδευτικού χώρου.

Τα επόμενα βήματα

1) Συναντήσεις των ηγεσιών των ενδιαφερόμενων δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις, κ.α), για την συμφωνία ως προς τον κοινό στόχο της συγκρότησης ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και ως προς τον οδικό χάρτη για την επίτευξη του στόχου αυτού. Παράλληλα ολοκληρώνεται η διερεύνηση της δυνατότητας της συνεργασίας και με άλλες δυνάμεις που δεν συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαλόγου (ΚΙΔΗΣΟ κ.α.) (Σεπτέμβριος 2016)

2) Συγκρότηση ολιγομελούς οργάνου (επιχειρησιακού χαρακτήρα) με εκπροσώπηση όλων των φορέων που συμμετέχουν, το οποίο θα έχει την ευθύνη υλοποίησης του οδικού χάρτη και των κοινών δραστηριοτήτων που θα αποφασισθούν. (Σεπτέμβριος 2016).

3) Κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή του επικεφαλής της Παράταξης. Οι επικεφαλής των κομμάτων που θα συμμετάσχουν και των κινήσεων που ήδη συμμετέχουν στο εγχείρημα, μπορούν αυτοδίκαια να είναι υποψήφιοι.

Η υποβολή άλλων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Παράταξης προϋποθέτει συλλογή 1.000 τουλάχιστον υπογραφών, από τουλάχιστον 30 εκλογικές περιφέρειες-νομούς της χώρας. Εξ αυτών για το Λεκανοπέδιο Αττικής τίθεται ως ανώτατο όριο το 50% του συνολικού αριθμού, (500 υπογραφές), για την Θεσσαλονίκη ως ανώτατο όριο το 20% (200 υπογραφές), και για κάθε άλλο νομό-εκλογική περιφέρεια το 10%(100 υπογραφές). (Οκτώβριος 2016)

4) Συγκρότηση Εφορευτικής Επιτροπής (κοινής αποδοχής) για την οργάνωση και πραγματοποίηση των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής της Παράταξης από την βάση, με την συμμετοχή των πολιτών και ανοιχτές-πλήρως διαφανείς διαδικασίες χωρίς αποκλεισμούς. Η εφορευτική επιτροπή σε συνεργασία με το ολιγομελές όργανο (που θα έχει ορισθεί)θα καταλήξει σε όλες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν απόλυτα την διαφάνεια και την εγκυρότητα της εκλογής. (Οκτώβριος 2016)

5) Κοινή «συνέλευση» των θεσμικών οργάνων των φορέων και συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα, με την συμμετοχή σημαντικών στελεχών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, των κινημάτων των παραγωγικών φορέων, της επιστήμης και της αυτοδιοίκησης. Η συνέλευση επικυρώνει το πόρισμα της επιτροπής ώστε να υπάρχει κοινή προγραμματική βάση. (Οκτώβριος 2016).

6) Διαμόρφωση Κανόνων δεοντολογίας για την αξιοπιστία, την διαφάνεια και την ισοτιμία προβολής όλων των υποψηφίων, κατά την διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα. Προκαταβολική σαφής δέσμευση όλων των υποψήφιων για την αυτονόητη ενεργή υποστήριξη τόσο στο πρόσωπο που θα εκλεγεί, όσο και στην συνέχιση του συλλογικού εγχειρήματος και της προοπτικής του. (Οκτώβριος 2016).

7) Εκλογή ηγεσίας από την βάση με ανοιχτό μητρώο. Όσοι(ες) συμμετέχουν αποτελούν την βάση του νέου φορέα (μέλη και φίλοι). Επανάληψη της εκλογής μεταξύ των δύο επικρατέστερων εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψηφοδελτίων στην πρώτη εκλογή. Σε αυτή την περίπτωση δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι και όσες συμμετείχαν στην πρώτη ψηφοφορία. (Α’ Δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016).

8) Αμέσως μετά την εκλογή ενοποιούνται οι κοινοβουλευτικές ομάδες και συγκροτείται πολιτική-οργανωτική επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη μαζί με τον(την) επικεφαλής για την πολιτική διεύθυνση της παράταξης και την πορεία προς το Συνέδριο. Την ευθύνη συγκρότησης της Επιτροπής Συνεδρίου έχει ο (η) Επικεφαλής της Παράταξης, με την πρόβλεψη συμμετοχής όλων των «συλλογικοτήτων» που συμμετέχουν στο εγχείρημα, χωρίς λογικές πλειοψηφίας. (Δεκέμβριος 2016).

9) Οργάνωση Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, το οποίο θα αποφασίσει για την συλλογική συγκρότηση και λειτουργία και την εκλογή κεντρικού πολιτικού οργάνου. (Απρίλιος 2017)».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη, διότι όπως λένε και αναλυτές που ανήκουν...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...
ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανδρουλάκης: Ο διμέτωπος αγώνας του

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για διμέτωπο δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται...

ΠΑΣΟΚ για συν/ξη Κασσελάκη: Ο Ν. Ανδρουλάκης είναι ο μόνος πολιτικός, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη για τις υποκλοπές 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μόνος πολιτικός, που προσέφυγε στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Άγριος τσακωμός για την απόφαση του ΣτΕ

Όταν ο Ανδρουλάκης αγωνιζόταν για την αλήθεια, ο Κασσελάκης ασχολούνταν με τις επιχειρήσεις στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν...