Λίβυος αξιωματούχος: Λάθος που δεν κλήθηκε η Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου

Η Ελλάδα έπρεπε να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια των διαπραγματεύσεων για την Λιβύη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λίβυος αξιωματούχος, Δρ. Άρεφ Άλι Ναγιέντ

16
Λίβυος αξιωματούχος: Λάθος που δεν κλήθηκε η Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου

Η Ελλάδα έπρεπε να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια των διαπραγματεύσεων για την Λιβύη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λίβυος αξιωματούχος, Δρ. Άρεφ Άλι Ναγιέντ, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αθήνα, με σκοπό να συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, χαρακτήρισε ως σφάλμα τη μη κλήση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

«Οι Τούρκοι προσπαθούν να βρουν απλώς μία διεθνή νομιμότητα, έχω συνομιλήσει πολλές φορές με την ιταλική πλευρά και η Ρώμη είναι αντίθετη σε κάθε περίπτωση στο μνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης. Η Ιταλία είναι σύμμαχος της Ελλάδας και όχι της Τουρκίας», τόνισε κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου σχετικά με παρασκηνιακές συνομιλίες Άγκυρας – Ρώμης για κοινές έρευνες στις θαλάσσιες ζώνες που προέκυψαν από το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Διαβάστε επίσης:  Δένδιας στον ΟΗΕ: Αντιμετωπίζουμε τις μεγαλύτερες ροές μεταναστών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Στο μεταξύ, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη ζήτησε την Τρίτη την «άμεση» επανάληψη των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων στη χώρα, που έχουν διακοπεί από το Σάββατο από τις στρατιωτικές δυνάμεις και τις φυλές που είναι πιστές στον Χαλίφα Χάφταρ.

«Οι δραστηριότητες της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου (NOC) πρέπει να επαναληφθούν αμέσως», αναφέρεται σε μήνυμα της αμερικανικής πρεσβείας στο Twitter, στο οποίο υπογραμμίζεται η «βαθιά ανησυχία» της για την διακοπή των εξαγωγών και της παραγωγής στις περισσότερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας.