Λόγω Τιμής: Η επιστροφή μετά από 23 χρόνια έφερε… αντιδράσεις

16
Λόγω Τιμής: Η επιστροφή μετά από 23 χρόνια έφερε… αντιδράσεις

Η σειρά «Λόγω Τιμής» επέστρεψε μετά από 23 χρόνια στην ελληνική τηλεόραση και οι αναμνήσεις μιας ολόκληρης γενιάς ήταν αδύνατο να μείνουν στο… συρτάρι.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 1996, η σειρά «Λόγω Τιμής» έκανε πρεμιέρα στην τηλεοπτική συχνότητα του Mega που δεν υπάρχει πια. Το σενάριο της σειράς είχε γράψει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Λάμπης Ζαρουτιάδης. Πρωταγωνιστές ήταν οι Άλκης Κούρκουλος, Βίκυ Βολιώτη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Δημήτρης Αλεξανδρής, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Αγγελική Δημητρακοπούλου. Όλοι τους σε νεαροί ηλικία και όλοι στη συνέχεια είχαν μια επιτυχημένη καριέρα. Το «Λόγω Τιμής» έπαιξε ρόλο σε αυτό, αφού ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες κοινωνικές σειρές που προβλήθηκε ποτέ και… μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων.

Μετά από 23 χρόνια σχεδόν, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 η σειρά επέστρεψε στη συχνότητα του ΣΚΑΪ. Οι πρωταγωνιστές, όπως και όλοι εμείς, έχουν μεγαλώσει πια και πλέον τους βλέπουμε σε μια διαφορετική ζωή από αυτή των φοιτητών ή των νεαρών με τις ανησυχίες. Η επίδραση του χρόνου στους πρωταγωνιστές αλλά και στους τηλεθεατές ήταν κι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο hashtag #logotimis που αυτόματα έγινε… πρώτο trend στο ελληνικό twitter. Ποιος δεν είχε δει, άλλωστε, το «Λόγω Τιμής»; Ακόμα και άνθρωποι που δεν είχαν γεννηθεί στην πρώτη του προβολή, είτε από τους μεγαλύτερους είτε από τις επαναλήψεις γνώριζαν πολύ καλά περί τίνος πρόκειται.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Οι επώνυμοι που δίνουν μάχη με τον ιό

Άλλωστε, στο άκουσμα και μόνο του τραγουδιού «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», που ερμήνευσε ο Γεράσιμος Ανδρεάτος σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρία και στίχους Μιχάλη Γκανά, το μυαλό όλων πήγαινε και πηγαίνει απευθείας στο «Λόγω Τιμής». Η επιστροφή του, λοιπόν, ξύπνησε… μνήμες και ανησυχίες. Άλλοι αναρωτιούνται τι έκαναν… λάθος και δεν έχουν τα χλιδάτα σπίτια των πρωταγωνιστών, αφού είναι της ίδιας γενιάς και μεγάλωσαν μαζί. Άλλοι έψαχναν το «4» στα τηλεκοντρόλ τους για να συντονιστούν στο… Mega κι άλλοι σχολίασαν το πόσο έχουν αλλάξει ή όχι οι πρωταγωνιστές…