ΛΟΝΔΙΝΟ: Και σε έκτη σύλληψη για την τρομοκρατική επίθεση προχώρησαν οι αρχές

41
Λονδίνο, έκτη σύλληψη, τρομοκρατική επίθεση,

Στη σύλληψη ενός 17χρονου στο νότιο Λονδίνο προχώρησε η αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στο Parsons Green την περασμένη Παρασκευή.

Η σύλληψη του νεαρού έγινε στην περιοχή Thornton Heath και αφού πρώτα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, σε αντίθεση με τις προηγούμενες πέντε συλλήψεις για την υπόθεση. Και οι έξι συλληφθέντες κρατούνται και ανακρίνονται σε αστυνομικό τμήμα του νοτίου Λονδίνου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι έρευνες κινούνται με ταχύτητα και ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι σε πέντε διευθύνσεις που συνδέονται με τους συλληφθέντες.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι ένας 18χρονος που ανακόπηκε στο λιμάνι του Ντόβερ, ο 21χρονος Σύρος πρόσφυγας Γιάγια Φαρούκ που συνελήφθη στο δυτικό Λονδίνο και τρεις άνδρες ηλικίας 25, 30 και 48 ετών που συνελήφθησαν στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

Διαβάστε επίσης:  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αντιπαραγωγικές και προκλητικές οι ενέργειες της Τουρκίας

Οι αρχές θα πρέπει σήμερα να ζητήσουν παράταση της κράτησης του Φαρούκ ή να απαγγείλουν κατηγορίες, καθώς λήγει η σχετική διορία. Η κράτηση του πρώτου συλληφθέντα, του 18χρονου, έχει παραταθεί έως το Σάββατο.