Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Λονδίνο: Τρομοκρατική επίθεση

Το σημερινό περιστατικό μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν σε αυτό το στάδιο, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο άνδρας ο οποίος κρατείται συνελήφθη έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, που διευκρινίζει ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού.

 Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter την σκέψη της προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Περαστικοί τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί όταν αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες ασφαλείας μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία που συνέλαβε τον οδηγό. Την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Στις 07.37 σήμερα ένα αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με τις μπάρες μπροστά από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός συνελήφθη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Πολλοί πεζοί τραυματίσθηκαν», ανακοίνωσε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Αν και δεν αποκλείουμε τίποτε, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγείται της έρευνας στο περιστατικό του Γουέστμινστερ», αναφέρει η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Σε αυτό το στάδιο, οι αστυνομικοί δεν θεωρούν ότι η ζωή κάποιου από τους τραυματίες βρίσκεται σε κίνδυνο. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθούν οι έρευνες. Ο σταθμός Γουέστμινστερ του μετρό είναι κλειστός», ανακοίνωση η Μητροπολιτική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε την σύλληψη του οδηγού.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να βγάζουν από το αυτοκίνητο τον άνδρα που οδηγούσε ένα ασημί Ford και να του περνούν χειροπέδες.

«Έμοιαζε σαν σκόπιμη ενέργεια. Περπατούσα από την απέναντι πλευρά του δρόμου, άκουσα έναν θόρυβο και κάποιος φώναξε. Γύρισα και είδα ένα γκρι αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις μπάρες, ίσως και επάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν βγήκε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λονδίνο: Άγρια επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον επιβάτη ενός τρένου...

Κλονίστηκε η Ευρώπη από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Μετά το μακελειό σε συναυλικό χώρο στη Μόσχα, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε παρακλάδι...

Μακελειό στη Μόσχα: Νεκροί δύο από τους δράστες, σύμφωνα με το ρωσικό BBC

Νεκροί είναι δύο από τους δράστες στο μακελειό στη Μόσχα το απόγευμα της Παρασκευής (22/3), σύμφωνα με το ρωσικό...

Ο ISIS έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία των φερόμενων δραστών του μακελειού στη Μόσχα

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω μιας ανάρτησης σε ένα από τα δίκτυά...