Λυκουρέντζος για Novartis: Δεν φοβάμαι μπροστά στην ψευδομαρτυρία

45
Λυκουρέντζος για Novartis: Δεν φοβάμαι μπροστά στην ψευδομαρτυρία

Ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis «που να με σχετίζει με ενοχή» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στην τοποθέτησή του στη Βουλή για τη συζήτηση σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Όπως επισήμανε «δεν με αφορούν οι όποιες νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής αδικημάτων. Ζητώ αποκάλυψη της αλήθειας θα φτάσω μέχρι τέλους όσος κόπος κι αν απαιτηθεί. Θα ζητήσω σύσταση ειδικής επιτροπής για να αποκαλυφθεί ειδικά για μένα η αλήθεια αλλιώς δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ».

«Στη θητεία μου ουδεμία απόφαση υπέγραψα για την τιμολόγηση φαρμάκων, την τιμολόγηση νέων φαρμάκων. Δεν είχα σχέση με στελέχη της αγοράς φαρμάκων» πρόσθεσε ο κ. Λυκουρέντζος δηλώνοντας αιφνιδιασμένος «με την αναφορά του ονόματός μου. Δεν είμαστε όλοι βουτηγμένοι στη λάσπη».

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Φύγετε να ανασάνει η Ελλάδα

«Αυτοί που σπίλωναν την πολιτική μας τώρα προσπαθούν να σπιλώσουν την τιμή μας» είπε ο πρώην υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι δε, ότι «έθεσα και θέτω στη διάθεση της δικαιοσύνης το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία το άνοιγμα του σπιτιού μου τα πάντα. Όλα στο φως, δεν φοβάμαι τίποτα γιατί δεν έχω κάνει τίποτα».

«Δεν υπάρχει τίμημα με το οποίο μπορεί να εξαγοραστεί η συνείδησή μου. Δεν φοβάμαι, δεν ανησυχώ μπροστά στην ψευδομαρτυρία. Δεν θα ανεχθώ με κάνενα τρόπο την σπίλωση του όνοματός μου. Δεν θα διαψεύσω όσους με ψήφισαν» κατέληξε ο κ. Λυκουρέντζος.