Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13.4 C
Athens

“Μάχη” κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ και για την ταινία Joker και την “έφοδο” της ΕΛΑΣ

Για την επέμβαση της αστυνομίας σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας, όπου προβαλλόταν η ταινία «Joker», μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία έκανε λόγο για «απολύτως ανοίκεια» γεγονότα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας δύο γυναίκες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, κατήγγειλαν την ύπαρξη ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν η επίμαχη ταινία. Και ο λόγος είναι ότι το «Joker» είναι ακατάλληλο για όσους είναι κάτω των 18 ετών.

Η αστυνομία, όπως όφειλε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, κλήθηκε να διερευνήσει την καταγγελία. Έτσι πραγματοποίησε έρευνα στο Village Cinema στο «The Mall» Αμαρουσίου και στον κινηματογράφο «ΑΕΛΩ» στο Κυψέλη, όπου πράγματι, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ανηλίκων. Ως εκ τούτου, οι άνδρες της ΕΛΑΣ οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τους υπευθύνους των δύο κινηματογράφων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από προσωρινό εντολή της εισαγγελικής αρχής. Οι δύο γυναίκες είναι υπάλληλοι της διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», η κα Μενδώνη παραδέχθηκε ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των δύο γυναικών που έκαναν τις σχετικές καταγγελίες. Και πρόσθεσε: «Σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πήρα τα στοιχεία τους, είναι πράγματα υπάλληλοι του υπουργείου. Κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους».

Οι δύο γυναίκες ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού και είναι μέλη Επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. «Από τη στιγμή που κινήθηκαν με την υπαλληλική ιδιότητα, έπρεπε να έχουν ενημερώσει. Το υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε απερίφραστα, δεν το ξέραμε, θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

«Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα. Οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν, υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες και γι’ αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους» επανέλαβε, στο ίδιο μήκος κύματος.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, έκανε λόγο για «πρωτοφανή γεγονότα» και χαρακτήρισε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη ως «αποκλειστικά υπεύθυνους γι’ αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις», οι οποίες «γυρίζουν την Ελλάδα και την ΕΛΑΣ σε πολύ σκοτεινές εποχές».

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», εξήγησε ότι η αστυνομία όφειλε να επέμβει, καθώς προηγήθηκαν ανώνυμες καταγγελίες. «Έγιναν ανώνυμες καταγγελίες ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι και η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν» ανέφερε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Πολιτισμού.

Το tweet του Χρυσοχοΐδη για το “Τζόκερ”: Το βράδυ θα πάω να το δω με τον γιο μου

Με ένα tweet ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολιάζει το θέμα που έχει προκύψει μετά την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογράφους όπου προβάλλεται η ταινία “Τζόκερ”.

«Σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το #Τζόκερ», έγραψε με νόημα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τι υποστηρίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που κάλεσαν την αστυνομία για το “Τζόκερ”

Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα επικαλέστηκαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και πως ενήργησαν με εντολή της υπηρεσίας τους, επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς που κάλεσαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία «Τζόκερ», οι δύο γυναίκες χτες και προχτές, από κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προχθές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.

Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.

Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι.

Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι’ αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Υπεγράφη η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Υπεγράφη σήμερα Κυριακή (17/3) στο Κάιρο η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο. Πρόκειται για τη λεγόμενη «Κοινή Δήλωση για τη Στρατηγική και Συνολική...

Απάντηση της Β. Κεχαγιά στη ΝΔ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στ. Κασσελάκη

Ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για...

Πηγές ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα ας απαντήσουν στα νέα...

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε...
Στην Αθήνα ο Σίσι

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Δημιουργία Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου

Την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο σε σε συνολική και στρατηγική συνεργασία, για την υλοποίηση της οποίας...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κοροϊδία Κασσελάκη να υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη και να επιχειρεί σε φορολογικό παράδεισο

Βέλη προς τον Στέφανο Κασσελάκη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε ανακοίνωσή του, η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «κοροϊδία» τις δηλώσεις του προέδρου...
Στην Αθήνα ο Σίσι

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι: Στο Κάιρο πέντε Ευρωπαίοι ηγέτες για το μεταναστευτικό

Την αναγνώριση του σημαντικού και κρίσιμου ρόλου της Αιγύπτου στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου και της Αφρικής εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων και τον ρόλο...

Μητσοτάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο η χώρα μας να...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook με την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου αναφέρει τα εξής: «Καλή Κυριακή της Αποκριάς σε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δημοσκοπήσεις: Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

Στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων θέλει να εστιάσει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις...

Απάντηση της Β. Κεχαγιά στη ΝΔ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στ. Κασσελάκη

Ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται...

Πηγές ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα ας απαντήσουν στα νέα ερωτήματα για την παραβίαση του νόμου από τον Πρόεδρό τους

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και...

Βαριές κατηγορίες Φίλη κατά Κασσελάκη: Οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του

Την άποψη ότι «υπάρχουν οικονομικοί σπόνσορες» που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη διατύπωσε το πρωί...