Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πεντέλη – Εκκένωση και στο νοσοκομείο Παίδων

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Πεντέλη, η οποία έχει δύο μέτωπα. Το ένα είναι στο Ντράφι και το άλλο σε χαράδρα του βουνού της Πεντέλης ενώ το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, και 5 πεζοπόρες ομάδες και από αέρος 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβεστών με υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής ενώ έχουν κληθεί πυροσβέστες με οχήματα από όλη την Ελλάδα.

Στην προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», προχωρά το υπουργείο Υγείας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και υπό το συντονισμό του προέδρου του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκου Παπαευσταθίου, που βρίσκεται στο σημείο, 36 παιδιά και 19 άτομα προσωπικό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Από αυτά, τα 21 παραμένουν στο Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριάκου. Τα υπόλοιπα, από τα 36, πήραν εξιτήριο.

Επίσης, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ, έθεσε σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία ”Θριάσιο” και ”Γεώργιος Γεννηματάς”, για πολίτες που ενδεχομενως χρειαστούν μεταφορά λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ στα σημεία της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, βρίσκονται σε ετοιμότητα πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει 58 οχήματα και 150 αστυνομικούς, από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, που συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στη μάχη που δίνουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Πεντέλης.

Εν τω μεταξύ, με νέα μηνύματα από το 112 δόθηκε εντολή οι κάτοικοι στο Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι να κινηθούν προς την Παλλήνη.

Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πεντέλη

Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πεντέλη από νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας ζητήθηκε από τους εργαζόμενους του Αστεροσκοπείου να απομακρυνθούν προληπτικά από τις εγκαταστάσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας έχει προχωρήσεις η ΕΛΑΣ σε δρόμους στην περιοχή της Πεντέλης λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

-Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση ‘Αγιος Πέτρος

-Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι

-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι

-Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

Επιπρόσθετα με νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ενημερώνει ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία και:

-Στη Λεωφόρο Ανθούσας από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος προς Πεντέλης

-Στην οδό Καλλισίων και Γράμμου προς Ντράφι

Μικρή εξασθένιση των ισχυρών ανέμων στην περιοχή της Πεντέλης αναμένεται τις επόμενες ώρες, με ενίσχυση όμως της έντασης των ανέμων τις πρωινές ώρες

Μικρή εξασθένιση των ισχυρών ανέμων στην περιοχή της Πεντέλης αναμένεται τις επόμενες ώρες σύμφωνα με πυρομετεωρολογική ενημέρωση από το meteo.gr.

‘Όπως υπογραμμίζεται στην ευρύτερη περιοχή και με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr πνέουν Β/ΒΑ άνεμοι με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και ριπές που προσεγγίζουν τα 50-60 km/h.

Με βάση την ανάλυση των τελευταίων διαθέσιμων προγνωστικών δεδομένων και για τις αμέσως επόμενες ώρες (19.07 18:00 – 20.07 04:00/05:00) περιμένουμε μικρή εξασθένιση των ισχυρών ανέμων και ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε επίπεδα μεγαλύτερα του 10 %, βελτιώνοντας έτσι τις δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες που τώρα επικρατούν.

Ωστόσο, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν εκ νέου από τις πρώτες πρωινές ώρες 04:00/05:00 (Τετάρτη 20.07.2022), οπότε και περιμένουμε εκ νέου ενίσχυση της έντασης των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας της νεκρής καύσιμης ύλης έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 20.07.2022.

Λόγω των μεγάλων εντάσεων του ανέμου και των ισχυρών ριπών, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών), ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις από το κύριο μέτωπο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεγάλη φωτιά στην Σητεία: Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα στην...

Παίδων “Αγλ. Κυριακού”: Μη αναστολή των τακτικών χειρουργείων – Άδ. Γεωργιάδης: Δέσμευση για προκήρυξη τριών θέσεων

Σε έκτακτη συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφασίστηκε να...

Περιστέρι: Νεκρός άνδρας έπειτα από φωτιά σε διαμέρισμα

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας, κατά την διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς μικρής έκτασης, σε διαμέρισμα επί...

Ζεφύρι: Της έβαλε φωτιά ενώ κοιμόταν με τα παιδιά

Σκηνές ταινίας τρόμου εκτυλίχθηκαν στο σπίτι στο Ζεφύρι, όπου ο 50χρονος περιέλουσε με εύφλεκτο...