Ο Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στο OPEN, παρουσίασε το πτυχίο του. Όπως ανέφερε, το 1987, σε ηλικία 18 ετών, επέλεξε συνειδητά να φοιτήσει σε κολέγιο, συγκεκριμένα στο College of the Southern Eastern Europe, το οποίο, όπως είπε, συγκαταλεγόταν τότε στα δύο μεγαλύτερα της χώρας.
“Αποφοίτησα το 1992, αυτό είναι το πτυχίο μου”, σημείωσε. Πρόσθεσε, δε, ότι “το 2007, μπορούσες να εργαστείς ως μετακλητός υπάλληλος ακόμα και με αυτή την βεβαίωση σπουδών, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αναγνωρισμένο πτυχίο”, συμπληρώνοντας: “Αυτό συνέβαινε γιατί οι μετακλητοί υπάλληλοι διορίζονται με πολιτική επιλογή του υπουργού και του ΓΓ και δεν περνούν από ΑΣΕΠ”.
Μάλιστα, έστρεψε τα βέλη του κατά των πολιτικών του αντιπάλων, κάνοντας λόγο για “δολοφονία χαρακτήρα”.
“Τα σκουπίδια του διαδικτύου και οι πολιτικοι αρχηγοί του κοινού Ποινικού Δικαίου δεν θα με κάνουν σαν τα μούτρα τους. Δεν σκέφτηκα την παραίτηση. Είμαι πολύ καθαρός και έντιμος”, κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.
Η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση Λαζαρίδη
“Οι μέρες του Πάσχα πέρασαν και το κρυφτό τελείωσε τόσο για τον κ. Λαζαρίδη όσο και για τον κ. Μητσοτάκη”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.
Τονίζει ότι “η κυβέρνηση καλείται επισήμως δια του κυβερνητικού εκπροσώπου να πάρει θέση για το αν ο Μακάριος Λαζαρίδης θα παραμείνει μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την ομολογία του, ότι το 2007 κατείχε θέση Ειδικού Επιστήμονα Υπουργού ως απόφοιτος απλής ιδιωτικής σχολής και όχι ΑΕΙ”, δηλαδή χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις. “Πληρωνόταν από το δημόσιο χωρίς να το δικαιούται, όπως ο ίδιος δήλωσε δημόσια”, προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.
Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητεί ο Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή την υπόθεση των σπουδών του Μακάριου Λαζαρίδη, λέγοντας πως εισέπραττε παράνομα μισθό από υπουργείο με προσόν την κομματική ταυτότητα της ΝΔ.











