Μαξίμου: Πρώτα αξιολόγηση και συζήτηση για το χρέος και μετά τα πρόσθετα μέτρα

38
Μαξίμου: Περιμένουμε τις αποφάσεις της τούρκικης δικαιοσύνης

«Μόνον εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και αρχίσει η συζήτηση για το χρέος, τότε και μόνο τότε, θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε αυτή και οποιαδήποτε συζήτηση για τυχόν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας για το πρόσθετο πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. που ζητούν οι πιστωτές.

Παράλληλα, διατυπώνουν τον σκεπτικισμό και προβληματισμό τους για τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επικεντρώνοντας -μεταξύ άλλων- την κριτική τους στο γεγονός ότι τα στοιχεία της οικονομίας είναι καλύτερα του αναμενομένου και ότι τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα τα επόμενα 24ωρα, αναμένεται να αποτυπώνουν το ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα από τις προβλέψεις.

Διαβάστε επίσης:  Παυλόπουλος: Να μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο το εγκληματικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στην τελική και κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση προχωρά με αποκλειστική πυξίδα την εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία τόνισε ότι όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο του 2015 έχει πάει πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις.