Μαξίμου: Θα υπάρχει συμφωνία πριν από το Eurogroup – Δεν ψηφίζουμε πρόσθετα μέτρα

28
Μαξίμου: Περιμένουμε τις αποφάσεις της τούρκικης δικαιοσύνης

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος με γνώση της διαπραγμάτευσης, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρόκειται να φέρει «προληπτικά μέτρα» προς ψήφιση, αλλά και ότι θα υπάρχει συμφωνία πριν το Eurogroup.

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση για τη δήλωση του Ντάισελμπλουμ πως «στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ’’, ο κυβερνητικός αξιωματούχος απαντά: «Το έχουμε κατοχυρώσει αυτό. Το έχουν καταλάβει. Είναι γελοίο να πας στην Βουλή αντί για μέτρα 5,4 δισ., με 7 ή 9. Δεν υπάρχει αυτό. Δεν συζητάμε υπό αίρεση μέτρα ή μέτρα που θα τα πάρουμε μετά πίσω. Ξέρουν ότι δεν μπλοφάρουμε. Δεν περνάνε από την Βουλή.»

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης

«Στο Eurogroup θα πάει πακέτο χρέος και αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής. Βελτιωμένος, ξεκάθαρος και αξιόπιστος. Κινούμαστε στο να περάσει η πρόταση μας, ο «κόφτης». Θα χρειαστεί και δεύτερο Eurogroup για να κλείσει η αξιολόγηση. Συζήτηση για χρέος τεχνικές και πολιτικές πλευρές. Θα υπάρχει θετικό σήμα από το πρώτο και μετά στο τακτικό θα κλείσει. Θα χρειαστεί και δεύτερο γιατί Γερμανία, Φιλανδία, Ολλανδία θα πάνε στη Βουλή για την εκταμίευση από την πρώτη αξιολόγηση και θα πουν ότι το ΔΝΤ συμφωνεί».

Διαβάστε επίσης:  Κυβερνητική αισιοδοξία μετά τις προβλέψεις ΔΝΤ παρά το επικοινωνιακό σιωπητήριο

Για λύση πριν το Eurogroup

«Μιλάμε συνεχώς. Δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη. Θα υπάρχει συμφωνία πριν από το Eurogroup. Θα έχουν μείνει λεπτομέρειες μόνο. Ένα – δύο ζητήματα για τη συνεδρίαση.»