«Μαραθώνια» η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις άδειες – Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση

17
ΣτΕ, πρόστιμα, φορολογικές παραβάσεις,

Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να διαρκέσει η πρώτη εκ των δύο διασκέψεων της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Στην συνεδρίαση τέθηκε στο τραπέζι το τυπικό σκέλος των προσφυγών των καναλιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θυμίζουμε πως στο ΣτΕ έχουν προσφύγει τα κανάλια Alpha, Antenna, Epsilon TV, Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών.
Σημειώνεται πως έπειτα απ’ τις δύο συνεδριάσεις, το ΣτΕ αναμένεται να εκδώσει απόφαση σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη του νομοθετικού πλαισίου της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου όρισε την σύγκληση των διασκέψεων, οι οποίες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας διεκόπη μετά από μια ώρα αφότου είχε ξεκινήσει λόγω της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρόεδρο του δικαστηρίου και τους δικαστές.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Δευτέρας 19/3

Ποιοι συμμετέχουν στις διασκέψεις;
Εκτός του Προέδρου, κ. Σακελλαρίου, το παρών δίνουν τρεις αντιπρόεδροι, 30 μέλη και τρεις πάρεδροι, οι οποίοι ωστόσο, δεν έχουν το δικαίωμα ψήφου. Εισηγητής είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου, σύμβουλος Επικρατείας.

Τι ζητούν τα κανάλια;
Την ακύρωση του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Επισημαίνουμε, τέλος, πως έχει οριστεί νέα εκδίκαση προσφυγών στις 13 Ιανουαρίου, μετά τις νέες προσφυγές που κατέθεσαν τηλεοπτικοί σταθμοί. Η Ολομέλεια του ΣτΕ συνεπώς θα κληθεί για ακόμα μια φορά να αποφασίσει σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών.