Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
32.5 C
Athens

Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός θα θέσει στο ΝΑΤΟ το θέμα της μη τήρησης της συμφωνίας από τη Βόρεια Μακεδονία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία και σε σχέση με το ελληνικό πολιτικό σύστημα είπε ότι η ετυμηγορία των πολιτών είναι σεβαστή, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, αλλά όπως είπε «οι συγκρίσεις μεταξύ των χωρών όμως πολύ επισφαλείς».

«Μιλάμε για άλλη χώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις χώρες μας. Εμείς διαβάζουμε τις εξελίξεις τις παίρνουμε σοβαρά» είπε ο κ.Μαρινάκης και προσέθεσε ότι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως έχει ξεχωριστή αξία η πολιτική σταθερότητα που υπάρχει στη χώρα μας. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία. «Έχουμε μπροστά μας τριετία χωρίς εκλογές και η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Γι’ αυτό θα κριθούμε. Οι πολίτες από τις αναλύσεις προτιμούν τις λύσεις. Κι εμείς εκεί θα κινηθούμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στα περί εξαήμερης εργασίας και τη διάσταση που έχουν δώσει ξένα ΜΜΕ χαρακτήρισε fake news τα όσα γράφονται, και είπε ότι δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε 6ημερη εργασία στην Ελλάδα.

«Εξάγονται fake news, εξήχθησαν fake news στο εξωτερικό. Δεν μιλάμε για 6ημερη εργασία συνολικά. Η ρύθμιση αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας ή κάποιες 5ήμερης ή 6ήμερης λειτουργίας» είπε και διευκρίνισε ότι πρόκειται για έκτακτη μέρα εργασίας υπό προϋποθέσεις που θα δηλώνεται στην Εργάνη.

Το μέτρο αυτό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προστατεύει τους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων, και προσέθεσε: Δεν νομίζω ότι είδαμε έως τώρα να καθιερώνεται η 6ήμερη εργασία. Θα απαντάμε με στοιχεία. Απαντάμε με την πραγματικότητα, και δεν έχουμε αντιπαράθεση με δίκτυα ξένων ΜΜΕ» κατέληξε.

Δεν προγραμματίστηκαν συναντήσεις με Μίτσκοσκι και Ερντογάν

Ο κ.Μαρινάκης αναφερόμενος στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ είπε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Χριστιάν Μίτσκοσκι, ή με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά διευκρίνισε ότι δεν αποκλείεται να κάνει κάποιες διμερείς συναντήσεις εκτός προγράμματος.

Είπε επίσης ότι ο κ.Μητσοτάκης θα θέσει θέμα Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, και τόνισε ότι πρέπει να θυμηθούμε πώς μπήκε στο ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία, και τη στάση που είχε η ΝΔ «και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Ο κ.Μαρινάκης σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι διεθνείς συμβάσεις «και αυτό δεν βλέπουμε να συμβαίνει από την άλλη πλευρα». Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα το θέσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα αναφερθεί στη συμφωνία που δεν τηρείται και ιδίως το erga omnes στην ονομασία της χώρας, παραπέμποντας στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Βόρειας Μακεδονίας. «Αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής είναι η παρουσία των Βοεριομακεδόνων στο ΝΑΤΟ. Αλλά δεν σέβονται ούτε την πρώτη σελίδα της συμφωνίας» επισήμανε ο κ.Μαρινάκης.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις απέρριψε κάθε σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ επανερχόμενος στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών και την ήττα της Λεπέν, είπε ότι δεν θέλουμε να πανηγυρίζουμε με αποτελέσματα εκλογών άλλων χωρών, σημειώνοντας ότι δεν έχουν οδηγήσει σε αποτέλεσμα ως τώρα.

«Τις δυνάμεις των άκρων τις αντιμετωπίζεις με τις πολιτικές σου. Και η ΝΔ έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τα άκρα μέσα από την πολιτική της, η οποία δεν είναι ούτε δεξιά ούτε κεντρώα αλλά οδηγεί σε λύση προβλημάτων και παθογενειών» επισήμανε.

Ανέφερε ότι είναι παράδειγμα η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και στη μείωση του χρέους και είπε ότι οι απαντήσεις κρύβονται στις λύσεις και όχι στις αναλύσεις.

«Όσοι ετεροπροσδιορίζονται και περιμένουν να δημιουργήσουν αφήγημα από τις εκλογές σε μια άλλη χώρα μάλλον δεν έχουν δικό τους αφήγημα. Έχει πλάκα να βλέπεις κάποιους να πανηγυρίζουν για τον Μελανσόν όταν ξεχνάνε τι έχει δηλώσει για το κόμμα τους παλαιότερα» είπε ο κ.Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις των δυο πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή για την άνοδο των άκρων στην Ευρώπη, λέγοντας ότι «δεν έχει νόημα να σχολιάσω δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών, εγώ σας απαντώ για το τι κάνει η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις της υπόθεσης δολοφονίας στο Ψυχικό και το γιατί ο ύποπτος ήταν εκτός φυλακής παρά το ότι ήταν καταδικασμένος, είπε ότι η νομιμότητα παντού που υλοποιεί η κυβέρνηση, χωρίζεται σε δυο υποκατηγορίες. Η πρώτη με την καθημερινότητα των πολιτών, με την αλλαγή συνθηκών στα γήπεδα τα πανεπιστήμια κ.ά. και η δεύτερη με το βαρύ έγκλημα, όπου γίνονται δεκάδες συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, για διαφθορά π.χ. στη ΔΟΥ Χαλκίδας και τις φυλακές Ιωαννίνων, ή τους δημοτικούς υπαλλήλους, και εξήρε τα αντανακλαστικά της Αστυνομίας στη δολοφονία του Ν.Ψυχικού. «Υπάρχει σχέδιο στην Αστυνομία, δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Υπάρχει η πολιτική βούληση να μην υπάρξει η παραμικρή εξαίρεση».

Ο κ.Μαρινάκης παρέπεμψε στο νομικό πλαίσιο, και είπε ότι στο παρελθόν συνελήφθη το ίδιο πρόσωπο και εφαρμόστηκαν μια σειρά από διατάξεις που ψηφίστηκαν την τετραετία 15-19 «που ήταν η χαρά των εγκληματιών» όπως είπε. Τόνισε ότι δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη τότε και τα αποτελέσματα είναι ορατά και σήμερα.

«Εάν η Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι είναι ένοχος, δεν θα έχει τη δυνατότητα της χρήσης όλων αυτών των διατάξεων. Είναι πιο σκληρός σήμερα ο ποινικός κώδικας και διαφορετική η αντιμετώπιση της έκτισης της ποινής. Έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα παραθυράκια που υπήρχαν. Αυτό μπορεί να κάνει το κράτος και όχι να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Αυτή θα αποφασίσει για την υπόθεση» είπε ο κ.Μαρινάκης.

Ερωτώμενος για την “Μαφία της οικοδομής στη Μύκονο” είπε ότι η πάταξη δεν επέρχεται με το πάτημα ενός κουμπιού και προσέθεσε πως η μηδενική ανοχή αποδεικνύεται από τον τρόπο που κινούνται οι Αρχές και τα εργαλεία που έχουμε δώσει στη Δικαιοσύνη.

«Όπου υπάρχουν εστίες οργανωμένου εγκλήματος που προϋπήρχαν, χρειάζεται επίμονη προσπάθεια- και αυτό το βλέπουμε μπροστά μας. Είτε μιλάμε για Μύκονο είτε για ΔΟΥ Χαλκίδας ή για φυλακές Ιωαννίνων, οι ειδήσεις θα είναι ειδήσεις εξιχνίασης. Δεν έχουμε κράτος που κοιτάζει με απάθεια και φοβικόητα αλλά παρεμβαίνει. Ό,τι χρειάζεται βελτίωση θα βελτιώνεται. Η μεθοδικότητα που κινούνται οι Αρχές είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των υπηρεσιών» είπε ο κ.Μαρινάκης.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις είπε ότι ο στόχος των προσλήψεων «που έχουμε εξαγγείλει θα επιτευχθεί» και σημείωσε ότι οι 6,5 χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία ξεκίνησαν ήδη και είναι δέσμευση που θα γίνει πραγματικότητα.

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για χρέος της ΝΔ, ο κ.Μαρινάκης είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα βάζει όλα σε ένα μίξερ και συμπέρασμα δεν βγαίνει. Τα οικονομικά της η ΝΔ τα παρουσιάζει κάθε χρόνο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι του κ.Κασσελάκη είπε προσθέτοντας ότι «αντίθετα υπάρχουν σκελετοί στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περιβόητα μαύρα ταμεία, αν υπάρχουν ή όχι».

Για τα κόκκινα δάνεια είπε πως «ας μάθει ο κ. Κασσελάκης ποιος κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας και έδώσε στα funds τη δυνατότητα να κατάσχουν σπίτια». «Όλο το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θα προστάτευε τους ευαλωτους κατέρρευσε σε μια νύχτα στις εκλογές του 2023» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο πόθεν έσχες του κ.Κασσελάκη είπε ότι δεν θα αποφανθεί για το εάν το υπέβαλλε ή όχι, αφού ακολουθείται μια διαδικασία για όλους.

Τέλος ερωτώμενος για την ανάρτηση του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «απαντήσαμε εξαντλητικά για τον κ.Αυγενάκη. Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης είναι αυτονόητα και πρωτοφανή και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα συμπεριφοράς». Και κατέληξε: «Ακαριαίες είναι οι αποφάσεις από τον κ. Μητσοτάκη σε τέτοια ζητήματα. Δεν θα αφήσουμε να αμφισβητηθεί το πολιτικό σύστημα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και το δείχνουμε με πράξεις».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Άνοιγμα των δικαστηρίων προαναγγέλλει ο Κων. Τσιάρας

Κώστας Τσιάρας: προτεραιότητα στη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Για τις μείζονες προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το επόμενο διάστημα μίλησε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Τσιάρας στον Σπύρο Χαριτάτο και την...

Άδωνις για Novartis: Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες πήραν 56 εκατ. ευρώ για ψευδείς καταθέσεις

Σκληρή κριτική άσκησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες της σκευωρίας Novartis, των οποίων οι καταθέσεις αποδείχθηκαν...

ΣΥΡΙΖΑ: Προς νέα διάσπαση ακόμα και πριν το συνέδριο 

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να οραματίζεται την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ στο καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου – ακόμα και τη μετονομασία του – ωστόσο δεν είναι όλο...

Δολοφονία στην Αμφιλοχία: Σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Ένα άγριο έγκλημα σημειώθηκε σήμερα (13/07) το πρωί στην Αμφιλοχία, όπου ένας άνδρας φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε την γυναίκα του, και στη...

Μητσοτάκης στο CNN: Δεν μπορούμε απλά να βασιζόμαστε στις ΗΠΑ για τη δική μας...

Για τον πρόεδρο Μπάιντεν, τη διάσκεψη του ΝΑΤΟ, τη στήριξη στην Ουκρανία και την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού αλλά και την άνοδο...

Η Ελλάδα θα καταρρεύσει σε 10 χρόνια – Ο υπερτουρισμός πλήττει θανάσιμα τη χώρα...

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κρίσης λόγω της υπερφόρτωσης της τουριστικής της βιομηχανίας», επισημαίνει έκθεση - κόλαφος του… Ευρωκοινοβουλίου για τους...

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την...

Εκεί ήχησε η πρώτη καμπάνα μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς Περπατώντας στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, στα Αναφιώτικα, στο Μοναστηράκι θα δεις σίγουρα μικρά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας- Σοβαρές εξελίξεις

Την ίδια στιγμή την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας πως...

Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ κατά Σκοπίων: Επικίνδυνη η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών

Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι απαραίτητη για το ΝΑΤΟ, για τα...

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Οριστικοποιήθηκε για την Τετάρτη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Κλείδωσε για την Τετάρτη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ...

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες των επόμενων μηνών: ΑΣΕΠ, ΕΣΥ και η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ

Με διακηρυγμένο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας, το κυβερνητικό επιτελείο προχωρά σε μέτρα και παρεμβάσεις εστιάζοντας στη μάχη...