Μάτι Αττικής: Το λιμενικό είχε στείλει σήμα από τις 19:08 για ροές διασωθέντων και σορών

45
Γιατί καθυστερεί η εισαγγελική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι

Νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ώρα που άρχισαν να υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση στα μάτια όλης της Ελλάδας.

Όπως έγινε γνωστό, από τις 19:08 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, 4,5 ώρες δηλαδή πριν τη συνεδρίαση του Συντονιστικού παρουσία του πρωθυπουργού, είχε στείλει σήμα το κεντρικό λιμεναρχείο Ραφήνας προς το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού για συνεχείς ροές διασωθέντων και σορών.

Το έγγραφο που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος

Μάτι Αττικής: Το λιμενικό είχε στείλει σήμα από τις 19:08 για ροές διασωθέντων και σορών

Αυτή την αποκάλυψη κάνει με σημερινό δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος, φέροντας στο φως το ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας προς το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε επίσης:  Πλύσιμο χεριών : Μια απαραίτητη συνήθεια με ιστορία μόλις… 170 ετών

Στο σήμα αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Από το ίδιο «ημερολόγιο» αποκαλύπτεται ότι στις 22:30 της Δευτέρας… είδαν ή άκουσαν για τις σορούς των θυμάτων ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτηυς και ο Β΄ υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης.

Είναι τραγικό και δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας το γεγονός ότι μόνο από το Λιμενικό ως τις 05:30 τα ξημερώματα είχαν περισυλλεγεί οι σοροί 11 ανθρώπων.