Μαύρες “πλερέζες” για τον Ερντογάν

160
«Τελειώνει» o Ερντογάν: «Η δίψα του για εξουσία θα στοιχίσει πολύ στην Τουρκία»

Μαύρες “πλερέζες” για τον Ερντογάν αφού χθες το απόγευμα περισσότερα από 100 φορτηγά πέρασαν από το Νότιο Κουρδιστάν – Β. Ιράκ, στο Δυτικό Κουρδιστάν – ΒΑ Συρία, τα οποία ήταν φορτωμένα με αμερικανικά οπλικά συστήματα και πυρομαχικά.

Συγκεκριμένα, στο φορτίο μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται υπερσύγχρονα αντιαρμαντικά όπλα, εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων MK19, πύραυλοι M4, πιστόλια, τυφέκια M16, τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα Humvee, φορτηγά και άλλα στρατιωτικά οχήματα.

Τα φορτηγά κατευθύνονται στο μέτωπο της Ράκα, στην οποία χθες έκλεισε ακόμα περισσότερο ο κλοιός, αφού οι Κούρδοι του YPG κατέλαβαν κωμοπόλεις και χωριά δυτικά και ανατολικά της λεγόμενης πρωτεύουσας του Ι.Κ., και το μόνο που απομένει είναι η οργάνωση των δυνάμεων για την τελική επίθεση.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 Ιουλίου

Εν τω μεταξύ, οι Κούρδοι οργανώνουν καταυλισμούς στο Κομπάνι και την Ιεράπολη, για να δεχτούν πρόσφυγες από τη Ράκκα, από την οποία έχει αρχίσει η διαφυγή κατοίκων, εν όψει της τελικής επίθεσης.

Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν είχε θέσει πιεστικά στον Τραμπ το θέμα του εξοπλισμού των Κούρδων από τις ΗΠΑ, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: infognomonpolitics.