Μαξίμου: Τη Δευτέρα συνάντηση Παππά με εκπροσώπους των 4 καναλιών για τα επόμενα βήματα

52
Μαξίμου: Περιμένουμε τις αποφάσεις της τούρκικης δικαιοσύνης

Τα επόμενα διαδικαστικά βήματα έως την οριστική κατακύρωση των 4ων τηλεοπτικών αδειών στους προσωρινούς υπερθεματιστές θα βρεθούν τη Δευτέρα, στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των κυρίων Κυριακού, Αλαφούζου, Καλογρίτσα και Μαρινάκη, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.

Θα ακολουθήσει εντός του μήνα, ο έλεγχος των πόθεν έσχες των 4ων, ενώ μέσα στο Σεπτέμβριο, αναμένεται και η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εντός τριών μηνών η digea, πρέπει να διακόψει το σήμα πανελλαδικής εμβέλειας στα κανάλια Mega, Star, Alfa. Εψιλον και Art. Η ΕΣΗΕΑ ζητά θεσμική παρέμβαση για να μην κλείσουν τα κανάλια, επιμένει σε εγγυήσεις για την πλήρη διασφάλιση των 1800 θέσεων εργασίας σε διαφορετική περίπτωση προσανατολίζεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο.

“Θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό μέσο στην Ελλάδα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας” τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή - Προκαταρκτική NOVARTIS: "Κάνουμε ό,τι ακριβώς προβλέπει το Σύνταγμα..." 

“Συνεχίζουμε σε πείσμα όσων θέλουν να δουν τον Alpha να κλείνει» δήλωσε ο πρόεδρος του καναλιού Δημήτρης Κοντομηνάς σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους του σταθμού.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα ακυρώσει το “νόμο Παππά” και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, τονίζει με συνέντευξή του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

«Ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό για αυτήν τηλεοπτικό περιβάλλον», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και χαρακτήρισε την διαδικασία αδειοδότησης παραβίαση της στοιχειώδους νοημοσύνης του ελληνικού λαού και εξέφρασε την αγωνία του για τους χιλιάδες εργαζόμενους του χώρου που βρίσκονται – όπως είπε -στον αέρα.